2024 újdonságai

2023. május 10.

Megérkeztek a Civil 3D, az InfraWorks és a ReCap Pro 2024-es frissítései!

Segítik az infrastruktúra projektek tervezését és digitális modellezését sokkal gyorsabbá és hatékonyabbá tenni, miközben fenntartható tervezési elemeket is beépítenek az egyszerűsített tervezési folyamatok érdekében. A valós környezetben való tervezés ma már kevésbé bonyolult, a munkafolyamatok mindhárom szoftverben optimalizálva lettek, és sokkal egyszerűbbé teszik az adatok és tervek, alkalmazások közötti, valamint a kollégákkal való megosztását.

Civil 3D 2024

A Civil 3D legújabb kiadása a tervezés hatékonyságát, az optimalizált munkafolyamatokat és a teljesítménynövekedést kínálja, amelyek segítenek lecsökkenteni a teljes tervezési időt és egyszerűsíti a projektek lebonyolítását.

Újdonságok:

Izgatottan várjuk, hogy a Civil 3D 2024-ben bemutassuk az új subassembly-lehelyezési és -használati funkciókat. Az építőmérnökök hatékonyabban helyezhetik el a mintakeresztszelvény elemeket. A Civil 3D 2024-ben egy egyéni mintakeresztszelvényelem elhelyezhető egy megosztott projekthelyen. Ha a részegység új verziója kerül közzétételre ezen a helyen, az mintakeresztszelvényt használó nyomtervek könnyen frissíthetők az új verzió használatára. Ez az új folyamat sokkal könnyebbé teszi annak biztosítását, hogy egy projekt minden nyomterve a legfrissebb tartalmat használja.

A Project Explorer mostantól benne van a Civil 3D 2024 telepítőjében, amely minden Civil 3D-előfizető számára további költségek nélküli hozzáférést biztosít ehhez a hatékony eszközhöz. Ezt megelőzően egy kiegészítő volt, ami költség vonzattal járt. Az új verzióban továbbfejlesztették a navigációs lehetőségeket is a Project Explorer és a Civil 3D között, és hatékony új eszközöket biztosítanak az egyéni telekadatok kezelésének és jelentésének hatékonyabbá tételéhez.

Ami javult:

Új fejlesztések érkeztek az ArcGIS connectorhoz. Emlékeztetőül: Az Autodesk Connector for ArcGIS élő kapcsolatot tart fenn a Civil 3D, az InfraWorks, az AutoCAD Map3D és az ArcGIS között. A Connector for ArcGIS for Civil 3D legújabb fejlesztései lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy magasabb szinten kontrolálják az ArcGIS adatok Civil 3D rajzokba történő importálását és exportálását, így Ön a földrajzi környezetet és a fenntarthatóságot szem előtt tartva tervezhet. Mostantól importálhat objektumokat az ArcGIS-ből AutoCAD-pontként, vonalláncként vagy sokszögként. Az objektumok ArcGIS-ből történő importálására szolgáló új konfigurációs beállítások lehetővé teszik a projektadatok jobb szabályozását, beleértve a különböző típusú geometriák támogatását. Ezenkívül jobban támogatja az ív objektumok ívként történő importálását a Civil 3D-be, így csökkentheti az általános tervezési időt és a projekt bonyolultságát. A környező környezet ilyen irányú figyelembe vétele a kezdetektől azt jelenti, hogy a tervezési folyamat egyszerűbb és gyorsabb.

A nyomterv átmenetek létrehozásának, valamint a nyomott hálózati elrendezés és szerkesztés fejlesztése javítja a tervezéstől a dokumentációig terjedő folyamatot az összetett jellemzők modellezésekor, ezzel is időt takarít meg, miközben a tervezés minőségét is javítja.

InfraWorks 2024

Az InfraWorks megjelent frissítései olyan fejlesztéseket hoznak, amelyek segítenek az infrastruktúra-tervező csapatoknak zökkenőmentesebben és hatékonyabban kezelni a tervezést és a projektek összetettségét.

Újdonságok:

Az Elevation Measurement Tool egy új Pontmagasság opciót hoz a Mérés menübe, amely lehetővé teszi, hogy a vágósíkon lévő csúcsok fölé vigye az egérmutatót, és vizuális jelzéseket lásson.

Ezek jelzik, hogy melyik csúcsmagasság jelenik meg a dinamikus méretjelölőben, a vezetővonallal együtt. Leegyszerűsíti a magassági adatok kinyerését a tervezési folyamaton belül, csökkentve ezzel a teljes tervezési időt.

Ami javult:

  • Importálja a Revit családokat parametrikus tartalomként, amely immár 2D extrudált alkatrészeket és 3D tartókat is tartalmaz.
  • Könnyedén hozhatja be a Revit család összetevőit az InfraWorks rendszerbe, frissítheti őket, és családként közzéteheti őket a Revitben az egyszerűsített munkafolyamat érdekében. Ez kibővíti a jelenlegi Revit család alapú összetevőket, így javíthatja a tervezés minőségét.
  • Finomítsa a Revit kategórialeképezést az Inventor komponensekhez közvetlenül az InfraWorksben.

ReCap Pro 2024

A ReCap Pro 2024 frissítései egy új lineáris funkciókivonási munkafolyamatot és a meglévő funkciók frissítéseit tartalmazzák, hogy a tervezőmérnökök hatékonyabban tervezhessenek valós környezetben.

Újdonságok:

A ReCap Viewer Lineáris Feature Extraction munkafolyamat segítségével geometriákat vonhat ki nagy pontfelhőadatokból a ReCap Cloud Viewer segítségével. Ez azt jelenti, hogy csak az Önt érdeklő geometriákat importálhatja, csökkentve a feldolgozásához, az adatok kezeléséhez és a fájlok más csapattagokkal való megosztásához szükséges időt.

Ami javult:

A Classification Management frissítései azt jelentik, hogy immár minden vizsgálati típust importálhat a különböző típusú nyers szkennelésekből. Ráadásul mostantól automatikusan osztályozhatja a strukturált és strukturálatlan vizsgálatokat földi és nem földi pontokba.

Kérdés esetén keressen minket bizalommal!

Termékfelelős:

Zagyi Bence
BIM technikai tanácsadó

 

Kapcsolatfelvétel