A minősített, oklevelet adó oktatások előnyei

2019. október 14.

Egyre hangsúlyosabb a minősített, oklevelet adó oktatások szerepe. Derült ki a KnowledgePoint piackutatásából.

 A minősített, oklevelet adó oktatások előnyei, HungaroCAD tanfolyamok

 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a minősített, oklevelet adó oktatásaink iránt. Bátran állítjuk, hogy a képzéseinken résztvevők elégedetten és hasznos gyakorlati tudással távoznak. 

Az általános vélekedést alátámasztani látszik az a külföldi kutatási eredmény, miszerint a magas munkanélküliséggel egyidejűleg a mérnöki munkához tartozó készségek is hiányosak. A megkérdezett mérnökök csaknem fele komoly szakmai hiányosságokat vél felfedezni az iparágban – és úgy gondolja, hogy az aktuális oktatási rendszer csak rosszabbá teszi a helyzetet.

Mivel mérnökök ezrei munkanélküliek, nemrégiben az iparág képviselői megvitatták, mennyire valósak ezek a hiányosságok. Arra jutottak, hogy ez leginkább a megfelelő készségek hiányának tudható be, mellyel az oktatás kevésbé foglalkozik. A kutatással azt szerették volna felmérni, hogy mennyire fontos az iparág szakemberei számára az oklevelet adó, minősített oktatás. A válaszadók meghatározó többsége igenis fontosnak tartja, hogy minősített, okleveles bizonyítványt szerezzen. Azonban kiábrándító, hogy a megkérdezettek mindössze fele állította, hogy a szervezetük aktívan ösztönözte őket ezen képesítések megszerzésére és csak 51% szerezné meg magától is a tanúsítványokat. A válaszadók mindössze 32%-a tette le a minősített vizsgákat. Nem meglepő, hogy az eredmény korosztályonként különböző, a 35-54 éves korosztályba tartozók 71%-a szerint fontos szerepe van a minősített oktatásnak, miközben a 18-24 éves korosztálynak csak 51%-a értett ezzel egyet. Az idősebb korosztály képviselőinek 57%-a szerint a jelenlegi oktatási rendszer felelős a hiányos készségekért, ellentmondva a 18-24 éves korosztály 44%-ának. Ezen számadatok arra is utalnak, hogy a hagyományos képességekkel rendelkező idősebb korosztály tagjai sebezhetőbbnek érzik magukat a munkaerőpiacon, mint a fiatalabb tanulók és szakemberek.

Az Institution of Mechanical Engineers (IMechE), angol gépészmérnöki kamara, egy újabb becslése szerint az Egyesült Királyságnak a következő öt év minden évében több, mint 31.000 friss diplomásra lenne szüksége, hogy kielégítse a 2017-es év keresletét. „Habár kétségtelen, hogy sok mérnök egyből a munkaerőpiacra kerülését követően már elavultnak érzi a tudását.” – meséli Graeme Philips, a KnowledgePoint Autodesk program menedzsere.

Viszont a kulcsfontosságú termékekre vonatkozó minősítés megszerzése segítheti a szakemberek korszerű tudásának fejlesztését, így jelentős előnyre tehetnek szert a munkaerőpiacon.

A KnowledgePoint kutatásának további meghatározó eredményei és a munkáltatók véleménye szerint a minősített oklevél főbb előnyei a következők:

A személyzet tudásának és képességeinek érvényesítésére vonatkozó lehetőség (29%), a termelékenység növelése (26%), kiegészítve a minősítés megszerzésének lehetőségével, mely a munkavállalói elköteleződésben is szerepet játszik, 4% körül gyűrűzik. A tervezők és a mérnökök 43%-a gondolja, hogy ez egy élethosszig tartó tanulást jelent. Az is kimutatásra került, hogy általánosságban a férfiak pozitívabb hozzáállást tanúsítanak a minősített oktatás iránt, 59%-uk szerint fontos, még ezt a nőknek csak 49%-a gondolja így.

Forrás: https://www.knowledgepoint.com

Mivel cégünk Authorized Training Center minősítésű hivatalos Autodesk oktatóközpont és Authorized Certification Center minősítésű hivatalos Autodesk vizsgaközpont, oktatóink is naprakész információkkal és az Autodesk által hivatalosan kiállított és elfogadott oklevéllel rendelkeznek. Így szaktudásukat a legprofesszionálisabb módon, mindenki számára közérthetően adják át. A képzés végén a mérnökök olyan, a mindennapi munkájukhoz szükséges és a fejlődés szempontjából elengedhetetlen készségeket sajátítanak el, mely mind a cégnek, mind az egyénnek hosszútávú befektetést jelent. Oktatásainkról bővebben ITT olvashat.

Kapcsolatfelvétel