Új szoftverek az Autodesk AEC Industry Collection szoftvercsomagban

2017. október 5.
Gyártmánytervező, végeselem és látványtervező eszközökkel bővül az Autodesk AEC Industry Collection szoftvercsomagja.

Szeptembertől a csomag segítségével tervezhetünk, számíthatunk és gyártmányterveket, akár NC kódot is előállíthatunk a különféle eszközök segítségével, nagyon kedvező áron.

Különösen a tartószerkezet tervezéssel foglalkozók örülhetnek az új eszközüknek. Jelentős megoldásokkal bővült a csomag, amely így még szélesebb réteget tud kiszolgálni a következő generációs BIM folyamatokkal.

Az Autodesk az ügyfelek igényeire válaszolva a BIM alapú vizualizáció > tartószerkezet tervezés > gyártmányterv előállítási képességeket a „jó lenne” kategóriából a „megoldva” kategóriába tette. Az Autodesk AEC Collection ára eközben változatlan (2930 EUR/év), míg a most bekerült megoldások egyenként hasonló értéket képviselnek (Advance Steel 2070 EUR/év, Robot Structural Analysis 2745 EUR/év, Structural Bridge Design 1740 EUR/év). A csomag most képes ellátni egy tartószerkezet tervezéssel foglalkozó iroda (acél és/vagy vasbeton) minden igényét, a modellezésen, számításon, gyártmányterv készítésen keresztül, miközben olyan eszközöket is tartlmaz melyek segítenek az ütközésvizsgálatokban (Navisworks), látványterv készítésben (3ds Max), hídtervezésben (Structural Bridge Design), kiegészítő infrastruktúra tervezésben (Civil 3D, Infraworks). Mindezt sokkal kedvezőbb áron, mint amennyit az irodák kifizetnének egy-egy célszoftver éves szoftverkövetéséért egyenként, összeadva. A csomagban lévő eszközök ráadásul fel lettek vértezve olyan munkafolyamat megoldásokkal, hogy az adatátvitel egymás között zökkenőmentesen működjön. Például a modellező szoftverből a végeselem programba, onnan a gyártmánytervezőbe, aztán vissza. Mindezt beépített eszköztárral, gombnyomásra, hogy ne kelljen közben adatkonverziókkal bajlódni. Az Autodesk AEC Industry Collection mostanra ár/érték arányban az egyik legjobb választás a mérnökök számára.

AEC Collection Update

Nézzük a szeptemberi újdonságokat kicsit részletesebben:

  • Az új csomagban megtaláljuk a Revit Live szolgálatást. A Revit Live segítségével vizualizálhatjuk a tartószerkezetünket, bejárható, renderelt, akár sztereografikus formában, egy gombnyomásra egy VR szemüveggel is.
  • A többféle Autodesk szoftverhez használható vizuális programozási eszköz, a Dynamo, mostantól egy magasabb szinten érhető el, a Dynamo Studio formájában, mellyel közvetlenül tudunk olyan szkripteket készíteni, ami egyszerre több Autodesk programot is meghív és futtat benne eljárásokat.
  • Bekerült a csomagba két végeselem megoldás, a Robot Structural Analysis tartószerkezeti végeselem, és a Structural Bridge Design hídtervező végeselem program. Mindkét szoftver együttműködik a Revit-tel, így megkönnyítik a BIM munkafolyamatokat a modellezéstől a számításig.
  • Végül a csomag most kibővült egy acélszerkezeti gyártmánytervező megoldással, az Advance Steel szoftverrel. Az Advance Steel és a Revit közötti kétirányú adatkapcsolat segítségével a Revitben modellezett acélszerkezetből könnyen tudunk gyártmányterveket, darabjegyzékeket készíteni, a véglegesített, leméretezett acélszerkezetet pedig visszaküldeni az eredeti Revit modellbe.

Végül egy kis ízelítő azokról a munkafolyamatokról, amelyeket a tartószerkezet tervezők zökkenőmentesen elvégezhetnek az Autodesk AEC Industry Collection csomagban lévő szoftverekkel, a végeselem számítástól a gyártmánytervezésen át, az ütközésvizsgálatokig:

Kapcsolatfelvétel