AGACAD Smart Documentation webinár

2022. szeptember 9.

Ismerje meg az AGACAD által kifejlesztett, Revit projektdokumentáció kezelésére szolgáló kiegészítő, a Smart Documentation nyújtotta lehetőségeit! Regisztráljon az ingyenes, szeptember 28-ai, 11 órától kezdődő webinárra!

AGACAD webinár

Hozza létre gyorsan és kezelje magabiztosan a projektdokumentációt Revit-ben Smart Documentation használatával!

Az ARKANCE SYSTEMS égisze alatt működő AGACAD fejlesztői csapata évek óta azon dolgozik, hogy optimalizálja a BIM munkafolyamatokat. Ez idő alatt egy dolog nem változott: az épületek, építmények tervezőinek és gyártóinak 2D dokumentációt és műhelyrajzokat kell szállítaniuk az előregyártás és a kivitelezés előrehaladásához.

A BIM az építőipar szerves részévé válik, melyhez munkafolyamataink során gyorsan kell alkalmazkodnunk, de továbbra is sok dokumentumot és részletes tervrajzot kell készíteni, legyen szó alaprajzokról, metszetekről, homlokzati rajzokról vagy egyéb projektadatokról szóló dokumentumról.

Az iparági kommunikáció a dokumentációkon alapszik, annak pontosságán, következetességén és egyértelműségén múlik.

Az építészekkel, szerkezeti mérnökökkel, statikusokkal MEP-mérnökökkel, BIM-menedzserekkel és gyártókkal történő együttműködésünk során még mindig az a tapasztalat, hogy a dokumentáció előkészítése az építőiparban résztvevő cégek és szakemberek nagy részének egy kritikus pont. A munka jelentős részét továbbra is kézzel végzik, ezzel időt és pénzt pazarolva. A nagyszabású projektek különösen a hosszan tartó, ismétlődő és mononoton munkavégzést igényelnek a tervlapok, metszetek, homlokzatok, műhelyrajzok és egyéb dokumentumok elkészítéséhez. Nem csak a nézetek egyenkénti, manuális elkészítéséről van szó, de a megjegyzésekről is, beleértve a méretezéseket, címkézéseket és a naprakész külső adatokat.

 

Ön szokott szembesülni az alábbiakhoz hasonló problémákkal a Revit használata során?

 • A különböző paraméterekkel rendelkező külön típusú elemek nézeteinek létrehozása időigényes.
 • A Revit nem tud elemszintű nézeteket kigyűjtéseket létrehozni a műszaki specifikációk létrehozásához.
 • A dokumentációs és rajznézeti sablonokat manuálisan kell projektről projektre beállítani.
 • A méretek és méretláncok elhelyezése a 2D-s nézetekben a legidőigényesebb feladat, amely nem mindig hoz létre többletértéket, de szükséges és könnyen előfordulhat, hogy kimarad valami.
 • Az elemek rendezése, számozása és újraszámozása sok egyéni munkát igényel és a pontosság-ra oda kell figyelni. Ez még inkább monotonná és időigényessé válik, ha egy vagy több elem számozása, vagy helyzete megváltozik, és a folyamatot újra meg kell ismételni.
 • A tervlapok, a hozzájuk rendelt nézettekkel való, egyenkénti létrehozása nem minden esetben a leghatékonyabb munkafolyamat.
 • Az Excel-táblázatokból származó adatok nem szinkronizálhatók a Revit projekttel, ami hibalehetőséghez vezet.
 • A belassult kommunikáció és az emberi hibák gátolják a gördülékeny munkafolyamatokat.

Az AGACAD fejlesztői csapata kifejlesztette a Smart Documentation megoldását, amely eszközkészletet biztosít Revit-felhasználóknak, hogy gyorsabb, pontosabb és minőségi dokumentációt tudjanak készíteni.

A beépülő modul nemcsak felgyorsítja a Revit folyamatait, hanem olyan megoldásokat is lehetővé tesz , amelyeket csak magával a Revit szoftverrel nem lehetne megtenni.

 • Excel-táblázatok importálása Revit-be
 • Egyszerre több Revit tervlap létrehozása és kezelése
 • Automatizált nézetek méretekkel és címkékkel
 • Ajtók konszignációs számozása és műszaki dokumentáció készítése
 • Excel-adatok felhelyezése a Revit tervlapokra
 • Részletes műszaki rajzok készítése, beleértve a szerkezetek főbb pontjait
 • Előre gyártott elemek rajzait

AGACAD webinár

Vegyen részt 2022. szeptember 28-án 11 órától az AGACAD, az Arkance Systems és a HungaroCAD közös szervezésében megvalósuló 45 perces webinárunkon és ismerje meg, hogy hogyan teljesít a Smart Documentation különböző helyzetekben, mint például építészeti rajzok létrehozásában; MEP (Épületgépészeti és elektromos) műszaki rajzok készítésében, a műszaki adatok áttekintése érdekében generált elemnézetekkel ellátott jelmagyarázatok létrehozásában, valamint  gyártmányterveknél, legyen szó akár előregyártott betonpanelekről, fa- vagy fém szerkezetekről.

2022. július 19-én az ARKANCE SYSTEMS felvásárolta a HungaroCAD Kft-t, a magyarországi építőipari és gépipari digitális megoldások kiemelkedő szereplőjét. Az ARKANCE-csoporthoz való csatlakozással a HungaroCAD Kft. és az Arkance Systems HU Kft. csapata teljes körű megoldásokat kínál a CAD/CAM/BIM/GIS/Infrastruktúra BIM/PDM/PLM megoldások és szolgáltatások esetében, amelyek magas hozzáadott értéket képviselnek ügyfeleink és partnereink számára. Egy átmeneti időszakot követően a két vállalat ugyanazon ARKANCE SYSTEMS égisze alatt fog működni.

 

A webinárium során megtudhatja, hogyan:

 • Hozzon létre gyorsan több 2D nézetet a kijelölési határból 3D nézetben
 • Kezelheti könnyen a multidiszciplináris műhelyrajzokat számos összeszereléshez
 • Alkalmazza a különböző méretezési elrendezéseket a kiválasztott elemeken, terveken, metszeteken és homlokzatokon
 • Hozzon létre és tartson karban több tervlapot, és kezelje a nézetelosztást a lapokon
 • Rendezze, számozza és címkézze a Revit elemeket automatikusan, valamint hozzon létre egyedi QR-/vonalkódokat
 • Hozzon létre jelmagyarázatokat és vázlatnézeteket bizonyos adatokkal, és csatoljon Excel-táblázatokat egy Revit-fájlhoz

Csatlakozzon az AGACAD, az Arkance Systems HU és a HungaroCAD Kft. szakértő csapatának első, közös online BIM szakmai rendezvényéhez!

REGISZTRÁCIÓ >

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


Kiknek szól a webinár?

 • Építészek, épületgépész és -villamos tervezők, szerkezettervező mérnökök, építőmérnökök, gyártók és mindenki az építőipar résztvevői közül, aki a rajzokért és a dokumentációért felelős.
 • Revit-felhasználók, akik tervezőcégeknél és előregyártott/szerelt épületek gyártóinál dolgoznak.

Biztosak vagyunk benne, hogy a webinárium során egy új, intelligensebb és gyorsabb módszert  ismer meg a műszaki rajzok tervezésének automatizálására (műszaki rajz sablonok létrehozása az összes nézet ugyanabban a sorrendben történő elhelyezéséhez); méretek és jegyzetek hozzáadására; és összeszerelési tervek automatikus létrehozására és beállítására.

Várjuk Önt 2022. szeptember 28-án, 11 órától!

REGISZTRÁCIÓ >


A rendezvény előadója az AGACAD BIM alkalmazásmérnöke és hivatalos Revit specialista, moderátorok Nikula Márió László a HungaroCAD Kft. és Tar István, az Arkance Systems HU Kft. BIM specialistái.

Eve Leliuge, BIM Application Engineer & Certified Revit Professional

Nikula Márió László, BIM tanácsadó

Tar István, BIM tanácsadó

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Azon építészek, mérnökök, gyártók és tervezők számára, akik szeretnének időt megtakarítani és csökkenteni a hibákat a projektdokumentációs feladatok során, a Smart Documentation Revit-bővítményt ajánljuk, amely az előre meghatározott szabályok szerint a legalkalmasabb a tervek, metszetek, homlokzati tervek, műszaki specifikációk, méretezés, nézetek, műhelyrajzok és egyéb 2D adat automatizálására.

Reméljük, találkozunk online!

 

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat:
Nikula Márió László, BIM tanácsadó

Telefon: +36 20 220 9483
Email: nikula.laszlo@hungarocad.hu 

 

 

 

Kapcsolat:
Szilágyi Balázs, BIM tanácsadó

Telefon: +36 20 405 0343
Email: szilagyi.balazs@hungarocad.hu

Kapcsolatfelvétel