AutoCAD 2017

Az AutoCAD-et már régóta nehéz beskatulyázni. Sikerét talán éppen annak köszönheti, hogy rendkívül sok területen, univerzálisan használható a 2D és 3D tervezésben. Rajzformátuma szabványnak tekinthető, a megvalósult termékek, gépek, építőipari projektek terveinek jó része AutoCAD-ben készült.

A 2D és 3D geometriai szerkesztés, a felület és test modellezés egyszerűen és rendkívül sokféle módszerrel támogatott. A tervrajzok létrehozásánál előforduló feladatok egyszerűsítése és automatizálása a fejlesztés egyik fő célja.
 
Az AutoCAD már régóta nem csak egy önálló program, hanem szakági célprogramok alap platformja. Az Autodesk szakági programjai között az átjárhatóságot nem csak a közös formátum, hanem a közös technológia alap is biztosítja.

Az AutoCAD 2017 programozhatósága és testre szabhatósága révén már a kezdetektől fogva felkeltette a különböző szakterületeken munkálkodó fejlesztői vénájú szakemberek figyelmét. Ennek eredményeképpen szinte minden területen születtek és születnek hozzá szakirányú kiegészítések, funkciók, elemtárak, adatbázisok és komplex szakági alkalmazások.

Az AutoCAD 2017 egyszerű felhasználói módszerekkel is testre szabható. Ez nem csak a felhasználói felület egyedi berendezését jelenti. Akár néhány perc alatt rögzíthetünk egy típus szerkesztést a műveletrögzítő funkcióval, amit később elindítva bármikor újraszerkeszthetünk egy hasonló feladatot – akár más paraméterekkel is. Az integrált script és AutoLISP programozási lehetőséget vagy akár Visual Basic-et használva egyszerűen hozhatunk létre összetett feladatokat végrehajtó saját parancsokat is. A nagyobb lélegzetű, professzionális fejlesztésekhez is számos lehetőség van a (Visual C# stb.).
 
Az AutoCAD az elmúlt évben visszatért Mac környezetbe is, AutoCAD for Mac néven. Idén pedig egy egyszerűsített kezelőfelülettel és funkcionalitással megjelent az ingyenes internetes változat az AutoCAD WS (Web Service), amely ideális eszköze lehet az irodától távol a tervek megtekintésének, véleményezésének és kisebb módosítások végrehajtásának.

Kapcsolatfelvétel