AutoCAD 2018 újdonságok

Megjelent az AutoCAD új verziója.  Lássuk melyek a legfőbb újdonságok!

 

Nagy felbontású (4K) monitorok támogatása

A felhasználói felület elemei, például a mutató, a navigációs sor és az FKR-ikon megfelelően jelennek meg a nagy felbontású (4K) monitorokon. A legtöbb párbeszédpanel, paletta és eszköztár megfelelően igazodik a megjelenítési lépték Windows-beállításához. Az operációs rendszer korlátai miatt a legjobb eredmény elérése érdekében használjon Windows 10 operációs rendszert és DX11-képes grafikus kártyát.

PDF-importálás

Az SHX-szöveget tartalmazó AutoCAD-rajzokból létrehozott PDF-fájlok geometriai objektumokként tárolják a szöveget. A PDFSHXSZÖVEG parancsot használhatja az SHX-geometria szöveggé alakítására, A funkció már tartalmazza a leginkább egyező SHX-betűtípus használatára vonatkozó beállítást. A SZÖVEGBSZÖVEGGÉ parancson számos fejlesztés történt, például tartalmazza az egyenletes sorköz betartására vonatkozó beállítást.

Elsődleges parancsok: PDFIMPORT, PDFSHXSZÖVEG, SZÖVEGBSZÖVEGGÉ

Vizuális élmény

A fejlesztések a következőket tartalmazzák:

  • A sraffozás megjelenítése és teljesítménye még jobb.
  • Az élsimítás és a támogatott grafikai kártyákhoz tartozó kiváló minőségű grafikai beállítások mostantól egymástól függetlenül vezérelhetők.
  • A képernyőn kívüli objektumkiválasztás minden esetben az elvártnak megfelelően működik.
  • Az objektumok létrehozásakor és szerkesztésekor megjelenő narancssárga gumivonal mostantól bármilyen színre beállítható a Beállítások párbeszédpanel Megjelenítés lapjának Színek gombjával.

Elsődleges rendszerváltozók: LINESMOOTHING, HQGEOM, SELECTIONOFFSCREEN, OPTIONS

Külső referenciák útvonalai

A külső referenciákhoz tartozó alapértelmezett útvonal jelenleg Relatív. Két új útvonal-beállítási funkció áll rendelkezésre: az útvonal kiválasztása, illetve a keresés és csere. A további lehetőségek közé tartoznak a következők:

  • Amikor kijavítja egy hiányzó külső referencia útvonalát, ezúttal ugyanezt az útvonalat alkalmazhatja a többi hiányzó referenciafájlra.
  • Amikor új helyre menti a gazdarajzot, a rendszer bekéri a külső referenciák relatív útvonalainak frissítését.
  • A Külső referenciák paletta Útvonal típusának módosítása lehetősége mostantól tükrözi az aktuális útvonaltípust, amikor egyetlen külső referencia van kiválasztva. Az aktuális útvonaltípus, amely tudja, hogy melyik útvonaltípus aktuális, nem érhető el.
  • Relatív elérési útvonal típussal rendelkező referenciákat csatolhat a névtelen fájlokhoz.

Elsődleges parancs és rendszerváltozó: KÜLSŐREFERENCIÁK, REFPATHTYPE

3D grafikus teljesítmény

További teljesítményjavító fejlesztések történtek a 3DKERINGÉS használatához, és a Drótváz, Valósághű és Árnyalt 3D látványstílusokkal végzett eltoláshoz és zoomoláshoz. A legjobb eredmény érdekében 64 bites gép és kompatibilis grafikus kártya használata javasolt.

Elsődleges parancsok: 3DKERINGÉS, ZOOM, TOL, LSAKTUÁLIS

DWG formátum frissítése

A DWG formátum frissült a megnyitási és mentési művelet hatékonyságának növelése érdekében, különösen a több feliratozási objektumot és nézetablakot tartalmazó rajzok esetében. Ezenkívül a 3D szilárdtestek és felületek létrehozása mostantól a legújabb geometriai modellező (ASM) használatával történik, amely nagyobb biztonságot és stabilitást biztosít.

Elsődleges parancsok: MEGNYIT, GYMENT, MENTMINT

Kapcsolatfelvétel