AutoCAD 2019 újdonságok

Megosztott nézetek

Terveket oszthat meg akár a cégen belüli vagy kívüli kollégákkal vagy partnerekkel anélkül, hogy kiadná a rajzfájljait. Ez a szolgáltatás lecseréli a Tervezői nézet megosztását.

A Megosztott nézetek szolgáltatás tervezői adatokat emel ki az aktuális rajzból, tárolja a felhőben, és létrehoz egy hivatkozást, amelyet megoszthat az ügyfelekkel és a kollégákkal. A Megosztott nézetek paletta egy listát jelenít meg az összes megosztott nézetről, ahol hozzáférhet a megjegyzésekhez, törölhet nézeteket, vagy meghosszabbíthatja 30 napos élettartamukat.

Amikor a kollégái vagy ügyfelei megkapják Öntől a hivatkozást, a böngésző által működő Autodesk Viewert használhatják, hogy a nézeteket megtekintsék, értékeljék, megjegyzésekkel lássák el, és megjelöljék bármilyen webböngészésre alkalmas PC-ről, táblagépről vagy mobilkészülékről.

Elsődleges parancsok: MEGOSZTOTTNÉZETEK, NÉZETMEGOSZT

 

Mentés az AutoCAD webes és mobil alkalmazásokba

Rajzait mostantól a világ bármely távoli, internet-hozzáféréssel rendelkező helyén megnyithatja és mentheti online az Autodesk webes és mobil alkalmazással, bármilyen készüléken – asztali számítógépen, a weben vagy mobilon. Az új Mentés a webes és mobil alkalmazásba és a Megnyitás a webes és mobil alkalmazásból parancsokkal érheti el az online rajzfájlokat.


Miután a rendszer az AutoCAD programban telepíti az alkalmazást, a rajzok bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérhetők a megtekintés és szerkesztés céljából, például a terepen egy táblagépről, vagy egy távoli helyszínen egy asztali számítógépről. Az AutoCAD program előfizetésével lehetősége nyílik arra, hogy webes és mobil eszközökről végezzen szerkesztést.

Ezt a szolgáltatást csak a 64 bites rendszerek támogatják.

Elsődleges parancsok: OPENFROMWEBMOBILE, SAVETOWEBMOBILE

 

DWG-összehasonlítás

A DWG-összehasonlítás szolgáltatással kiemelheti a modelltér különbségeit egy rajz két különböző verziója vagy két különböző rajz között. Színek használatával megkülönböztetheti a közös objektumokat azoktól az objektumoktól, amelyek csak az egyik rajzban találhatók meg. Fóliáik kikapcsolásával kizárhatja bizonyos objektumok összehasonlítását.

Elsődleges parancsok: ÖSSZEHASONLÍT, ÖSSZEHASONLÍTINFÓ

 

Videó az újdonságokról

 

 

Internetes biztonság

A potenciális biztonsági rések felkutatása, azonosítása és megszüntetése folyamatosan zajlik. Az AutoCAD 2019-alapú termékeknél egy új rendszerváltozó, a SECUREREMOTEACCESS került bevezetésre, amely beállítható úgy, hogy korlátozza az internetről vagy távoli kiszolgálóhelyekről származó fájlokhoz való hozzáférést.

Az internetes biztonsággal kapcsolatos állandó és fokozódó fenyegetések miatt az AutoCAD biztonsági csapata továbbra is határozottan javasolja, hogy telepítse az AutoCAD-alapú termékek frissítéseit, amint azok elérhetővé válnak.

 

Teljesítménnyel kapcsolatos fejlesztés

Ehhez a verzióhoz az Autodesk olyan mértékű szoftverfejlesztői erőforrást fektetett be a teljesítmény fejlesztése érdekében, mintha egy teljesen új AutoCAD-szolgáltatást hozott volna létre. A további fejlesztések a 2D és 3D grafikus teljesítményt javítják. A teljesítménynövekedés a rendszer erőforrásai, valamint a rajz mérete és tartalma alapján jelentősen változhat.

Néhány jellemző eredmény az egyik tesztrajzban, amely több csatolt képet tartalmazott. A színt, a fóliát vagy a vonaltípus tulajdonságait megváltoztató parancsokhoz szükséges idő körülbelül 4 másodpercről körülbelül 0,6 másodpercre, a GYMENT parancs ugyanennél a rajznál 1,4 másodpercről körülbelül 0,5 másodpercre, a REGEN parancs pedig körülbelül 0,7 másodpercről 0,1 másodpercre rövidült. Bár a teljesítmény mindig az adott helyzettől függ, összességében sokat javult. A további erőfeszítések az ügyfelek által bejelentett hibák megjavítására szintén hozzájárultak a termék minőségjavulásához.
.

További információ és árak >

Kapcsolatfelvétel