AutoCAD 2021 újdonságok

2020. április 8.

Az AutoCAD 2021 újdonságok már elérhetők. Az előfizetés új funkcióival és eszközkészleteivel hozzáférést biztosít 7 szakági iparág-specifikus alkalmazáshoz, melyek automatizálják a feladatokat, alkalmazásukkal időt takaríthatunk meg.

  • Az új Rajzelőzmények szolgáltatás betekintést nyújt a tervek időbeli fejlődésébe a munkafolyamat során.
  • A Dwg összehasonlító funkció már külső referenciák (Xref) alkalmazása során is használható.
  • A grafikus teljesítmény javulása és a blokkok tartalmának elérése bárhonnan további segítséget nyújt a munkához.
  • Az AutoCAD előfizetéshez tartozó web és mobil alkalmazásokat felhasználók gyakorlatilag bármilyen eszközön hozzáférhetnek az AutoCAD-hez terepen, vagy útközben is.

Drawing History / Rajzi előzmények

Betekintést nyújt a tervek fejlődésébe. Ha a rajzfájlokat OneDrive-, Dropbox- vagy Box-fiókba menti, a program a munkavégzés során létrehozza ezeknek a rajzfájloknak a további verzióit, verziótörténetet létrehozva. A rajz korábbi verziói az új Rajz előzményei palettán láthatók, ahol összehasonlíthatja őket a rajz aktuális verziójával.

AutoCAD 2021 újdonságok

Xref Compare / Összhasonlítás Xrefekkel

A rajz-összehasonlítási funkcióhoz hasonlóan, mostantól összehasonlíthatja az aktuális rajzon külső referenciaként (xrefként) csatolt rajzfájl módosításait. A program revízióbuborékok használatával kiemeli a hivatkozott rajz vagy az összehasonlított rajz módosításait.

Továbbfejlesztett Blokk paletta

Elérheti a blokkok tartalmát bárhonnan, bármikor. A legutóbb használt blokkok és blokk-könyvtárrajzok gyors és bármikor történő eléréséhez használja Autodesk Account-fiókját egy támogatott felhőtárhely-szolgáltatóval (Box, Dropbox vagy Microsoft OneDrive).
A Blokkok paletta Legutóbbi lapja a nemrégiben beszúrt vagy az aktuális rajzban létrehozott blokkok pillanatképeit jeleníti meg. Szinkronizálhatja a rajzban lévő legutóbbi blokkokat egy felhőtárhelyre, és bármilyen eszközről elérheti azokat az AutoCAD asztali alkalmazással vagy az AutoCAD webes alkalmazással. 

Grafikus teljesítmény fejlesztései

Amikor valós időben végez eltolást és nagyítást 2D-ben, az AutoCAD-alapú termékek szükség szerint automatikusan végrehajtják az újra-generálási műveleteket. A többmagos processzorok használatának köszönhetően a program válaszkészsége jelentősen javult a 3D keringetési, eltolási és nagyítási műveletek használata során. Ez a javítás az ívelt felületeket renderelő vizuális stílusokat használó, összetett 3D modelleken vehető észre a leginkább.

AutoCAD Web és Google Drive együttműködés

A Google Drive-on tárolt dwg file-okat megnyithatja közvetlenül az AutoCAD webalkalmazásban az Autodesk ID segítségével, illetve az AutoCAD 2021 előfizetők szerkeszthetik és vissza tudják menteni a file-okat a Google Drive-ra. Összekapcsolhatja Google Drive-ját az AutoCAD webalkalmazásban is, így bárhonnan hozzáférhet fájljaihoz.

Részletesebb információkat az újdonságokról az alábbi oldalunkon olvashatnak.

Amennyiben kérdése merül fel a fentiekkel kapcsolatban, keresse kollégáinkat:

Hegedüs Andrea, hegedus.andrea@hungarocad.hu,

Németh Zoltán, nemeth.zoltan@hungarocad.hu

Kapcsolatfelvétel