AutoCAD 2023 – Újdonságok

2022. március 30.

Megjelent az AutoCAD legújabb verziója. A legfontosabb újdonságokról további információkat talál oldalunkon, valamint megtekintheti webinárunkat is, melyen bemutatjuk az új funkciókat.

AutoCAD 2023

 

Jelölő importálása/Markup Import
Importáljok a visszajelzések, és automatikusan beépíthetjük a rajzokba a változtatásokat, amikor együttműködünk a csapattársakkal és a felülvizsgálókkal, csökkentve a további rajzolási lépéseket.

Elemzések/My Insights
A My Insights egy elemző eszköz, amely értékes tippekkel és új funkciókkal segíti a gyorsabb munkavégzést a megfelelő időben és a megfelelő kontextusban.

AutoCAD webes API-k
A munkafolyamat lépéseinek automatizálására szolgáló AutoCAD LISP API mostantól elérhető az AutoCAD webes alkalmazásban. Ez azonban csak az AutoCAD előfizetők számára érhető el.

Lapkészlet-kezelő/Sheet Set Manager
A lapkészlet-kezelővel mostantól minden eddiginél gyorsabban nyithatjuk meg a lapkészleteket. Az Autodesk felhőplatform használatával gyorsabb és biztonságosabb a lapkészletek elküldése és megnyitása a csapattársaknak és a csapattársaktól.

Megosztás/Share
Ellenőrzött másolatok küldhetők rajzainkból kollégáinknak és a projektekben érintetteknek, hozzáférést biztosítva azok számára, akiknek csak nézegetni kell, és azok számára, akiknek szerkeszteni szükséges. Ezáltal időt spórolhatunk.

Darabszám/Count
A Darabszám/Count automatizálja a blokkok vagy objektumok összeszámolását egy kiválasztott területen belül vagy az egész rajzban, a hibák azonosítására és a megszámolt objektumok közötti navigálásra szolgáló menü segítségével.

Pausz/Trace
Tervmódosítási jegyzetek és jelölések hozzáadása a meglévő rajz megváltoztatása nélkül az AutoCAD asztali gépéről a webes és mobilalkalmazások mellett.

Kivágás bázisponttal/Cut with Base Point
Az új ALAPKIVÁG/CUTBASE parancs a kijelölt objektumokat egy megadott bázisponttal együtt a vágólapra másolja, és eltávolítja őket a rajzból.

Feltöltés az Autodesk Docs-ba/Push to Autodesk Docs
Növelhető munkánk hatékonysága azzal, hogy a CAD tervlapok PDF formátumban közvetlenül feltölthetők az AutoCAD-ből az Autodesk Docs-ba. Ráadásul az AutoCAD webes alkalmazással bárhol hozzáférhetők az Autodesk Docs-ban lévő DWG fájlok.

Lebegő ablakok/Floating Windows
Tekintsen meg és szerkesszen egyszerre két rajzot teljesen funkcionális ablakokban egymás mellett vagy több monitoron. Nincs szükség az AutoCAD egy másik példányának megnyitására.

Vonallánc meghosszabbítása/Polyline Extend
Az eddig is meglévő töréspont hozzáadás opció az utolsó és az utolsó előtti pont közé teszi az új töréspontot. Az új fogópont opció, a Töréspont meghosszabbítása, egy új csúcspontot ad hozzá a vonallánchoz, amely a kiválasztott végpontból indul ki.

Újratervezett kezdőlap
Az új AutoCAD indító lap segítségével egy helyen, könnyen elérheti a fájlokat és más hasznos tartalmakat.

Grafika
Az AutoCAD 2023 frissített grafikával rendelkezik, így az árnyékolt, az élekkel árnyékolt és a drótvázas vizuális stílusokkal akár 10-szer gyorsabban kezelhetők a 3D objektumok, mint korábban.

Az AutoCAD 2023 új grafikus motort tartalmaz, amely jobb megjelenítési hatást biztosít egyes csúcskategóriás GPU-kon.

Az új grafikus motor eredményeképpen:
 – Javult a zoomolási és pásztázási teljesítmény a sok TrueType szöveggel, hosszú vonalláncokat tartalmazó vagy tömör sraffozási mintákkal rendelkező rajzok esetében 2D drótváz látványstílusban.
– Optimalizálták a videókártya memóriahasználatát, amikor több rajzot nyitunk meg DirectX 12 módban.
– Eltávolították a DirectX 9 támogatását.

Testreszabható telepítés
A gyorsabb és testreszabható telepítéssel csökkenthető a szoftver beállítására fordított időt. Már akár telepítés közben is dolgozhatunk az AutoCAD-del.

Védje terveit TrustedDWG technológiával
A TrustedDWG® technológiával segít megőrizni tervadatai integritását a felülvizsgálati folyamat során. Az AutoCAD szoftverbe épített TrustedDWG a tervezési adatok tárolásának és megosztásának eredeti, leghatékonyabb és legpontosabb módja.

Videó – AutoCAD 2023 újdonságok >

 

AutoCAD 2023 webinár
Tekintse meg webes előadásunkat, melyen bemutatjuk az AutoCAD 2023 verzió újdonságait!


Kapcsolat: Hegedüs Andrea, Telefon: +36 20 285 4379, Email: hegedus.andrea@hungarocad.hu
                    Németh Zoltán, Telefon: +36 20 583 7272, Email: nemeth.zoltan@hungarocad.hu 

 

 

HungaroCAD Építőipari Konferencia

HungaroCAD Építőipari Konferencia

Vegyen részt közelgő élő eseményünkön, melyen személyesen is felteheti kérdéseit kollégáinknak az Autodesk szoftverek 2023-as verziók újdonságaival kapcsolatban!

Időpont: 2022. április 19.  9:00-től
Helyszín: NH BUDAPEST CITY Hotel, Madrid terem  (1137 Budapest, Vígszínház u. 3.)

Részletek, regisztráció: HungaroCAD Építőipari Konferencia | HungaroCAD
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Kapcsolatfelvétel