AutoCAD LT 2019 újdonságok

Megosztott nézetek

Terveket oszthat meg akár a cégen belüli vagy kívüli kollégákkal vagy partnerekkel anélkül, hogy kiadná a rajzfájljait. Ez a szolgáltatás lecseréli a Tervezői nézet megosztását.

A Megosztott nézetek szolgáltatás tervezői adatokat emel ki az aktuális rajzból, tárolja a felhőben, és létrehoz egy hivatkozást, amelyet megoszthat az ügyfelekkel és a kollégákkal. A Megosztott nézetek paletta egy listát jelenít meg az összes megosztott nézetről, ahol hozzáférhet a megjegyzésekhez, törölhet nézeteket, vagy meghosszabbíthatja 30 napos élettartamukat.

Amikor a kollégái vagy ügyfelei megkapják Öntől a hivatkozást, a böngésző által működő Autodesk Viewert használhatják, hogy a nézeteket megtekintsék, értékeljék, megjegyzésekkel lássák el, és megjelöljék bármilyen webböngészésre alkalmas PC-ről, táblagépről vagy mobilkészülékről.

Elsődleges parancsok: MEGOSZTOTTNÉZETEK, NÉZETMEGOSZT

Mentés az AutoCAD webes és mobil alkalmazásokba

Rajzait mostantól a világ bármely távoli, internet-hozzáféréssel rendelkező helyén megnyithatja és mentheti online az Autodesk webes és mobil alkalmazással, bármilyen készüléken – asztali számítógépen, a weben vagy mobilon. Az új Mentés a webes és mobil alkalmazásba és a Megnyitás a webes és mobil alkalmazásból parancsokkal érheti el az online rajzfájlokat.


Miután a rendszer az AutoCAD programban telepíti az alkalmazást, a rajzok bármilyen internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérhetők a megtekintés és szerkesztés céljából, például a terepen egy táblagépről, vagy egy távoli helyszínen egy asztali számítógépről. Az AutoCAD program előfizetésével lehetősége nyílik arra, hogy webes és mobil eszközökről végezzen szerkesztést.

Ezt a szolgáltatást csak a 64 bites rendszerek támogatják.

Elsődleges parancsok: OPENFROMWEBMOBILE, SAVETOWEBMOBILE

DWG-összehasonlítás

A DWG-összehasonlítás szolgáltatással kiemelheti a modelltér különbségeit egy rajz két különböző verziója vagy két különböző rajz között. Színek használatával megkülönböztetheti a közös objektumokat azoktól az objektumoktól, amelyek csak az egyik rajzban találhatók meg. Fóliáik kikapcsolásával kizárhatja bizonyos objektumok összehasonlítását.

Elsődleges parancsok: ÖSSZEHASONLÍT, ÖSSZEHASONLÍTINFÓ

valamint:

  • 2D grafikai fejlesztések: 2x gyorsabb zoom, és eltolás, valamint egyszerűbb fóliatulajdonságok cseréje
  • Felhasználói felület újítások, jobb láthatóság, felbontásérzékeny párbeszédablakok
  • PDF import: shx font fájlok, kitöltött raszterképek, TrueType szövegek átvétele
  • AutoCAD web applikáció: web.autocad.com
  • AutoCAD mobile app: elérhető a mobil telefonok alkalmazásboltjaiban, indítható az Autodesk Fiók belépési adatokkal
Kapcsolatfelvétel