Autodesk Construction Cloud 2023 őszi újdonságok

2023. október 4.

Ismerje meg az Autodesk Construction Cloud 2023 őszi újdonságait cikkünkből, és vegyen részt webinárunkon, hogy a gyakorlatban is láthassa az új funkciók működését!


WEBINÁR: Construction Cloud 2023 őszi újdonságok

Vegyen részt online előadásunkon, melyben bemutatjuk az Autodesk Construction Cloud 2023 őszi újdonságait.
Webinár időpont: 2023.10.09. 13 óra
Regisztrációs link: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_r1tQAoEDTEuH5ims-eT2Hg

Kapcsolat: Nikula László, Telefon: +36 20 220 9483, Email: laszlo.nikula@arkance-systems.com


Platform szintű fejlesztések:

Files eszköz| Egyéni attribútumok hozzáadása exportálás közben 

A File eszközben a PDF-fájlok exportálásakor, észrevételek és megjegyzésekkel kiegészített állapotáról. A felhasználók mostantól akár öt egyedi attribútumot is hozzáadhatnak a fájlnévhez, valamint átrendezhetik a sorrendjüket, nagyobb rugalmasságot és testreszabhatóságot biztosítva a dokumentumkezelési munkafolyamathoz.

Files eszköz | Támogatott az Új NBS Uniclass Classifications 

Mostantól minden új Autodesk Construction Cloud projektekben a résztvevők az NBS Uniclass Classifications legújabb verzióit használhatják, beleértve a 2020 júliusa és 2023 júliusa közötti verziókat is, az attribútum eszközben.

Files eszköz | Update xRef Host File – refrencia fájlok frissítése weben

A felhasználók mostantól közvetlenül a Files eszközben frissíthetik az xRef-elt host-fájlt, így nem kell újra feltölteniük a host-fájlt a Desktop Connectoron keresztül.

Issues – Megjegyzések eszköz | Törölt Issue-k megjelenítése 

Construction Cloudban a projektcsapatok tagjai mostantól megtekinthetik a korábban törölt problémáikat. Az Issue létrehozói megtekinthetik a törölt eseteiket, a „Manage issues” vagy „Manage member permissions” jogosultsággal rendelkező tagok pedig megtekinthetik a projektben törölt összes kiadást.

Locations – Helyek eszköz| Import Locations lehetőség Revit-ből 

A helyek az Autodesk Construction Cloudban történő bevezetésének felgyorsítása érdekében a projektadminisztrátorok mostantól közvetlenül a Revitből importálhatják a helyhierarchiát.

Notification – Értesítés eszköz | Részletesebb beállítások 

Személyre szabhatja az Autodesk Build e-mail értesítéseit, hogy a csapatok naprakészek maradjanak. Az „Advanced Settings” (Speciális beállítások) lehetővé teszi a projekttagok számára, hogy az eszközökön belüli triggerelő események alapján testre szabják e-mail értesítéseiket, miközben a projektadminisztrátorok számára lehetővé teszi, hogy meghatározzák az értesítések beállításának módját. A projektvezetők egyéni értesítési csoportokat hozhatnak létre tagok, szerepkörök (Role) vagy vállalatok (Company) szerint a projekteken belüli eseményszintű értesítésekhez.

Dashboards eszköz – Insight modul | Bővült a Partner Cards lista

All Autodesk Construction Cloud users now have access to additional partner cards within Insight dashboards. These new cards include alwaysAI, Genda, CX Planner, danalto, By Core, Satt Analytics, Cadmakers, Sustainable Minds – Transparency Catalog, Soil Connect, Workmax, Squizz, and Flashtract.

Bridge – Projekt kapcsolatok eszköz | Import ACC Fájlok és mappák

A Bridge – Projekt kapcsolatok eszközben a tagok mostantól importálhatják Autodesk Construction Cloud mappájukat és fájljaikat, megkönnyítve a projektek és fiókok közötti együttműködést.

Data Connector eszköz | Construction KPI Template: Quality –Minőség szempontú sablonok

Új, testreszabható, építésminőség-alapú KPI-sablon, amelyet kifejezetten a csapatok számára hoztak létre, hogy segítse a kulcsfontosságú teljesítménymutatók projekt- és projektközi szinten történő azonosítását és megvalósítását, hogy segítse a fővállalkozókat a jobb üzleti eredmények elérésében. Ezek a sablonok letölthetők az Data Connector sablongaléria fülön keresztül.

Dokumentum menedzsment (Autodesk Docs) fejlesztések:

Reviews – Jóváhagyások eszköz | Hozzáadható Optional Reviewers –Opcionális bevonandó személyek

A csoportos jóváhagyási lépéshez a projektadminisztrátorok hozzáadhatnak egy opcionális felülvizsgálót, mint további észrevételező csoportot. A Választható bíráló a lépés igénybevételére a jóváhagyás folyamatát nem mozdítja előre, de az új jogosultsággal kiegészülve, a Kulcsfontosságú véleményezők (Key Reviewers) számára lehetővé válik a kiválasztott Választható véleményezők (Optional Reviewer) szerkesztése.

Projekt menedzsment (Autodesk Build) fejlesztések:

Correspondence  – Levelezéskezelés

Új eszköz, melyet az Autodesk felhasználói számára nyílt Beta tesztelést követően biztosít a rendszer. Az eszköz rugalmas kommunikációt tesz lehetővé a csapatok között az Autodesk Construction Cloudon belül. A felhasználók belső és külső kommunikációt hozhatnak létre és kezelhetnek a projekt felelőseivel. Ez egy központosított és összekapcsolt „Single-source of truth”-ot, Megbízható Igaz-Forrást eredményez a projekt és résztvevői számára. A projekt ezt követően egy központi e-mail címet kap, ahova minden fontos üzenetet rögzíthetünk, egyszerűen továbbítva az adott emailcímre:

Assets – Eszközkezelési modul | Rajzi elemek Asset-ről akár több Sheets/ Tervlapon –

A felhasználók mostantól egyetlen eszközt több lapra is rajzolhatnak. Ez lehetővé teszi a csapatok számára, hogy könnyedén nyomon követhessék ugyanazt az eszközt különböző Sheet/Tervlapokon, például egy ablakot, amely egy alaprajzon és egy honlokzati rajzon is megjelenik, és így segítsék az eszközinformációk átláthatóságát.

Sheets – Tervlapok eszköz | Sheets Collection – Tervlap csomagok

Mostantól a Sheets eszközben a tagok gyűjteményekbe rendezhetik tervlapjaikat, így egy projektben több azonos nevű lapot is csoportosíthatnak, és a lapnevek előtagozásával járó fejfájást is kiküszöbölhetik.

Projekt előkészítés, mennyiség kigyűjtések (Takeoff) fejlesztések:

Takeoff eszköz | Alapértelmezett Locations a mennyiségi legyűjtésekhez

A felhasználók beállíthatják bizonyos lapok alapértelmezett helyét, és minden új, az adott lapon végzett legyüjtés automatikusan az alapértelmezett helyhez kerül hozzárendelésre. Érdemes odafigyelni, hogy az alapértelmezett hely törlődik, ha csomagot vagy dokumentumot váltunk.

Takeoff  eszköz| Frissített Model Browser 

A felhasználók mostantól az Autodesk Docs felhasználói élményével összhangban lévő, frissített modellböngészővel rendelkeznek. Az Autodesk Takeoff felhasználók elérhetik és használhatják ugyanazokat a szűrési lehetőségeket, amelyek az Autodesk Docs modellböngészőjében is rendelkezésre állnak.

Tervezői együttműködés (BIM Collaborate Pro) fejlesztések:

Model Coordination eszköz | Advanced Filters

A felhasználók egyéni, szabályalapú szűrőket hozhatnak létre, hogy a hiper-releváns modelleket összeállítsák és megosszák. Ezzel a nagy teljesítményű szűrővel a BIM-csapatok és a helyszíni csapatok egyaránt elmenthetnek egy-egy egyéni nézetet a későbbi munkafolyamatokhoz, például a helyszíni kivitelezéshez, vagy nagyobb fokú biztonsággal használhatják az ütközési eredmények kiszűrésére.


WEBINÁR: Construction Cloud 2023 tavaszi újdonságok

Vegyen részt online előadásunkon, melyben bemutatjuk az Autodesk Construction Cloud tavaszi újdonságait.
Webinár időpont: 2023. 11.09. 13 óra
Regisztrációs link: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_r1tQAoEDTEuH5ims-eT2Hg 

Kapcsolat: Nikula László, Telefon: +36 20 220 9483, Email: laszlo.nikula@arkance-systems.com 

Kapcsolatfelvétel