Tel.: (36) 1/326-8209 E-mail: info@hungarocad.hu Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 84/A

Autodesk Fiók kezelése

Szoftverek elérése, kiosztása felhasználók részére – Autodesk fiók / egyfelhasználós telepítés

  1. a Szerződéskezelő az Autodesktől kapott levél alapján belép az Autodesk Fiókjába (https://accounts.autodesk.com, /BEJELENTKEZÉS/Sign In/ azonosító és jelszó az Autodesk levélben, vagy a megadott e-mailcím és elfelejtett jelszó kérése). Ne hozzon létre új fiókot, mert az Autodesk már létrehozta  azt és a duplikált fiók a későbbiekben problémát okozhat.
  2. az oldal tetején a Kezelés menü kiválasztásával éri el a szoftvereket és a felhasználók kezelése menüpontot 
  3. a bal oldali menüben a Felhasználók menüt választva, elsőként a szerződéskezelő nevére klikkelve:                                                

A Felhasználók között mindig megjelenik az Szerződés kezelője (név és e-mail) és eredetileg hozzá van társítva a szoftver. Amennyiben át akarjuk tenni egy másik kollégára használatra, ki kell választani a Szerződéskezelőt és a Hozzáférés szerkesztése gombbal a megjelenő ablakban a  Termékek és Szolgáltatásoknál le kell venni a nevéről a termék-hozzárendelést. Mentés gomb az oldal alján található, fontos használni, mert nem rögzíti a rendszer a lépést ellenkező esetben.

 

Ha ez megtörtént, akkor a +Hozzáadás gomb megnyomásával név és e-mailcímmel lehet kollégát felvenni, majd a Hozzáférés szerkesztése gombbal társítani a szoftverhez, az előnyökhöz. Az oldal alján ne felejtsük el a Mentést!

A Felhasználó a fentiek után e-mailt kap az ő Autodesk fiókjáról, a belépési információkról. A belépés után tudja a telepítést elvégezni, szintén a Kezelés menüben találja a szoftvert, ahol az alábbiak szerint tudja a telepítést elvégezni.

Telepítés: a Termékek és Szolgáltatások menüben, a termék melletti kék nyilat kell választani:

  • Kiválasztva a megfelelő verziót és a
  • Letöltések gombra klikkelve a verzió, platform és nyelv kiválasztása után
  • az Összes megtekintése melletti nyilat kell választani és a Letöltés böngészőből feliratot kiválasztva, megjelenik kék feliratként ugyanez felül és indulhat a telepítés.

A szoftver letöltése elindul majd ezt az állományt indítjuk és telepítjük a szoftvert.

Első indításkor,

az Autodesk fiók legyen nyitva egy böngészőben, mert kérni fogja a szoftver a sorozatszámot, esetleg a termékkulcsot, valamint a szoftverben is be kell lépni az Autodesk fiókba. Végül az Aktiválás gombot választjuk.

További információ, kérdés, vagy probléma esetén keressen: