Autodesk szakmai fórum by Arkance 2023.06.14./ Előadások

2023. június 7.

Nyerjen betekintést a kulisszák mögé: Nézze meg, hogyan használják az iparági szakértők az új technológiát csapataik, termékeik és vállalkozásaik fejlesztésére.

Találkozzunk 2023.06.14-én a HungaroCAD és az Arkance Systems Hu közös rendezvényén az Etele Cinema VIP-ben, ahol megismerheti az Autodesk szoftverek legfrissebb újításait.

Időpont: 2023.06.14. 8:30-14:00-ig

Helyszín: Etele Pláza- Multiplex Mozi, Budapest 1115,  Etele út 68.  

Belépés: Előregisztráció esetén ingyenes, helyszínen 19 500 Ft+Áfa/ fő

 

Az alábbi előadásokkal találkozhatnak a konferenciánkon:

 

Az adat, az építőipar digitális átalakulásának alapja

Az adatok létrehozásának, feldolgozásának és felhasználásának módja változik. Az innovatív vállalatok kreatívan használják az adatokat, és ezáltal növelik versenyképességüket. Az olyan fejlett technológiák, mint a generatív tervezés, a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a virtuális valóság vagy az adatok megosztása a felhőben lehetővé teszik a nagyobb hatékonyság, a jövedelmezőség elérését, a kézi tevékenységek kiküszöbölését, a kockázatok és az építőipar környezetre gyakorolt negatív hatásainak csökkentését.

/ Patrik Minks- Autodesk Territory Account Sales Executive Eastern Europe /

 

See beyond data 

Hisszük, hogy a jövő építőipari projektjei hatékonyabbak. Az épített környezet kialakításával, valamint a nagyobb ökológiai alkalmazkodással, melyek javítják a közösség hosszútávú életminőségét. Az energiatudatos szemlélet már a gazdasági igényekkel is összeforr, így fenntarthatóbb üzemeltetésű épületek tudunk létrehozni, melyeknek megújulási potenciálja is maximalizált. Az adat alapú döntéstámogatási rendszerre támaszkodva a projekt eredményeinek tolmácsolásán túl a beruházás optimalizálására törekszünk, hogy épületeink ne csak esztétikusak, de a leghatékonyabbak is legyenek.  Automatizált folyamatainkkal és generatív algoritmusainkkal nagy számú szcenárió lefuttatása lehetséges, a geometriai folyamatok mellett a beruházás megtérülését befolyásoló tényezők is modellezettek.

/ Szivák Béla – Paulinyi & Partners Zrt. /

 

Komplett üzemek tervezése és telepítése 

Fővállalkozóként takarmánygyárak építésére és ömlesztettanyag-kezelési megoldásokra specializálódtunk. Termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat biztosítunk komplett üzemek és gyártósorok tervezésétől a kivitelezésig. 

/ Misits György – Abraziv Kft. /

 

Építészeti Real-Time vizualizáció 

A Revit és a Twinmotion munkafolyamat bemutatása.   

/ Kaiser Péter- 3dhome Learning /

 

Építőipar és térinformatika szekció

Sikerprojekt bemutatása – Jedlik Ányos Gimnázium tervezése, gyártása és kivitelezése

A KÉSZ Metaltech által vállalt szerkezetek a homlokzatburkolat és a tetőszerkezet tervezése, gyártása és kivitelezése. A projekten a meglévő folyamatok pontosítása és a problémás pontokon történő kijavítása történt. Ezeket teljes mértékben az Autodesk által biztosított lehetőségek felhasználásával teljesítettük. 

/ György Gábor, Trick Ildikó –  KÉSZ Metáltech Kft. / 

 

Vasbetontervezés Revit-ben Magyarországon – Új lehetőségek a hazai gyakorlatban

Előadásunk során bemutatjuk a vasbetontervezés új lehetőségeit Magyarországon a Revit tervezőszoftver használatával. Áttekintjük a fő előnyöket és azokat a szakma-specifikus funkciókat, amelyek segítik a szerkezettervezőket a hatékonyabb és pontosabb tervezésben. Példákon keresztül mutatjuk be ezek gyakorlati hasznát a hazai tervezési gyakorlatban.

/Schnierer Gábor – Tartószerkezet tervező, alkalmazásfejlesztő/

 

Az élő BIM modell ereje

A BIM metodika egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a tervezésen és a kivitelezésen túl az épület teljes életciklusát lefedő szolgáltatások alapját képezi. Erre mutatunk be egy élő példát, ahol egy magas presztízsű irodaépület áttervezése során létrehozott épületinformációs modell a későbbi bérlők egyedi igényeit is kiszolgálja. Előadásunkban bemutatjuk hogyan teremt értéket és növeli a hatékonyságot az általunk kezelt adatbázisok használata az üzemeltetőnek és a bérlőknek.

/ Lovász Dávid – Buildext Kft. /

 

Az AEC Colletion használata a mindennapokban.

Felmérések feldolozása, modellezési tecnnikák, reportok és kimenő adatok előállítása.
Recap, Docs, C3D, Dynamo, Subassembly Composer.

/ Kathy Dávid, BIM főmérnök -Colas Hungária Zrt. /

 

TÉR-INFORMATIKAI PLATFORM: twiGIS és BIM közös adatkörnyezet és összekapcsolt folyamatok 

twiGIS és BIM közös adatkörnyezet és összekapcsolt folyamatok 

A twiGIS megoldásunk egy modern, webalapú térinformatikai alkalmazás. Könnyen használható felhasználóbarát térinformatikai alapokra épülő megoldás, amely segítségével a vállalat különböző adatforrásaiból származó információk ellenőrzött módon, jogosultsághoz kötötten elérhetőek a tematikus térképi megjelenítés, táblázat, testre szabott jelentések, elemzések formájában. 

Az új twiGIS verzió képes a GIS funkciókat integrálni az OpenBIM formátumú tervezési adatokkal, így a lehetőségek széles skáláját nyitja meg a létesítmények tervezésében, üzemeltetésében és magában a létesítménygazdálkodásban. 

/ Cservenák Róbert, Baranyi Péter – Arkance Systems HU Kft. /

 

TÉRADATBÁZISOK kialakítása és kezelése az adatérték növelés céljából 

A téradatbázisok kialakítása és kezelése az adatérték növelés céljából kiemelkedő fontossággal bír. A térinformatikai adatok hatékony kezelése nem csak az adatminőség javítását eredményezi, hanem a felhalmozott adatvagyon sokrétűbb kihasználását is. Az előadás során megvizsgáljuk az alapvető problémákat, amikkel találkozunk a térinformatikai feladatok megoldásai során, valamint bemutatjuk a térbeli adatok szerkezetét és a térbeli adatbázisok kezelésének módjait. Részletesen kifejtjük, hogy milyen előnyökkel jár a térinformatika alkalmazása, és milyen módon lehet a térbeli adatokat hatékonyan kezelni. 

/ Pálinkás Márk, Katona Tamás, Szász Emese -Arkance Systems HU Kft. /

 

Gépipar szekció

Együttműködés és kapcsolat – Gépipari Termékgyűjtemény 

Az Autodesk olyan megoldást kínál, amely kiterjed a tervezés és a gyártás teljes területére. 
Tartalmazza az eszközöket, amelyekre szükség van a berendezés megtervezéséhez, szimulálásához, elemzéséhez. Az összes adatot biztonságos projektben tárolja és kezeli. A csomag megfizethető előfizetésként kapható, ez a Product Design Collection, Gépészeti Termékgyűjtemény. 

/ Füzi Csaba – HungaroCAD Informatikai Kft. /

 

Autodesk Inventor 2024 újdonságok 

Az előadásban bemutatjuk az Autodesk Inventor 2024-es verziójában megjelent új funkciókat és lehetőségeket, amelyek tovább gyorsítják és egyszerűsítik a mérnöki munkát. 

/ Farkas Attila – Arkance Systems HU Kft. /

 

Arkance Systems HU termékportfóliójának bemutatása a különböző CAM feladatok támogatására 

Az előadás célja átfogó rálátást adni a résztvevőnek a különböző megmunkálási feladatok megoldására alkalmazható Autodesk és OpenMind CAM szoftverekre. Az Arkance Systems HU széleskörűen képes az adott felhasználói követelményeknek megfelelő megoldást nyújtani a hagyományos háromtengelyes megmunkálástól a szimultán öttengelyes megmunkálásokig, valamint a CAM programozást felgyorsító automatizálási lehetőségekre. 

/ Tóth Sándor Gergő –  Arkance Systems HU Kft. /

 

Egyedi gépgyártás Gencsapátiban- Csomagolástól papír raklapon át egy kilövőig 

Az előadáson bemutatásra kerülnek a HunMecH Gépgyártó és Tervező Kft. elmúlt három évének legizgalmasabb projektjei. A cégünk által fejlesztett egyedi gépek alkalmazási területe rendkívül széles tartományt ölel fel a csomagolóipartól a hadiiparig. Három, egymástól teljesen eltérő, kiemelet egyedi gép tervezését, gyártását és üzembehelyezését fogom ismertetni konkrét Inventor modellek, rajzok és videók bemutatásával. 

/Németh Péter – HunMecH Kft. /

 

Autodesk Vault 2024 újdonságok  

Az előadás során bemutatjuk az Autodesk Vault tervadatbázis kezelő rendszer koncepcióját, működési elvét és a 2024-es verzió főbb újdonságait, amelyek segítségével szorosabb együttműködés érhető el a tervezési folyamat során a koncepciótól a megvalósulásig. 

/ Németh László – HungaroCAD Informatikai Kft. /

Kapcsolatfelvétel