AEC Collection az infrastruktúrában – Vasúttervezés

2019. szeptember 10.

Bemutatunk egy vasúttervezési munkafolyamatot, amely a Civil 3D és az Infraworks szoftverek együttes használatával könnyíti meg a tervezési munkát és a prezentálását.

Az Infraworks szoftverrel keretet tudunk adni a teljes tervezési munkafolyamatnak. A tanulmány- vagy koncepcióterveket villámgyorsan készíthetjük el és a tervváltozatok megfelelősége, funkcionalitása, költségvonzata egyaránt becsülhető és összehasonlítható egymással.

Gondoljunk csak bele több kilométernyi bármilyen vonalas létesítmény tanulmánytervezése és elemzése minden műtárggyal, stb.-vel mekkora idő és energiabefejtetéssel jár a tervező csapattól. Az Infraworks ezt a munkafolyamatot tudja nagyságrendekkel felgyorsítani. A közművek, pontszerű objektumok, kataszteri térképek és minden egyéb adat és információ integrálható és megjeleníthető a tervezés korai fázisában, így mindenki számára érthető formában jelenik meg a tervezési terület teljes környezete.

Az Infraworks-el elkészített tervváltozat importálható a Civil 3D-be, ahol a részletes kidolgozás következik. A Civil 3D egy BIM szoftver, tehát a végeredmény egy valódi 3D-s modell. (Nem csak 3D-s vonalláncok.)

A részletes tervek elkészülte után a tervezett létesítmények és pályaszakaszok, állomások, stb. frissíthetőek az Infraworks modell-ben, és látványos a nagyközönség számára is teljesen világos és érthető modell-t lehet publikálni. Ez a lépés adja meg a keretet az Infraworks használatához, hiszen a tanulmányterv elkészítésére és a végleges tervek vizualizációjára is képes a szoftver.

Az így elkészült modell a létesítendő építmény minden részletét tartalmazza. Így a beruházók, kivitelezők, geodéták, üzemeltetők számára sokkal magasabb minőségű, jobban használható és nagyobb értéket képviselő anyag kerül átadásra. Például: Automatizálni lehet bizonyos geodéziai munkafolyamatokat, lekérdezéseket lehet készítenie a fenntartóknak az egyes elemekről és mindenki ki tudja belőle nyerni a számára fontos információkat.

A vasúttervezés rendkívül összetett munkafolyamat, ahol a milliméteres pontosságra kell törekedni. Az AEC Collection építőipari szoftvercsomag összesem 18 szoftvert tartalmaz, így megoldható a szakterületek és a szakágak folyamatos együttműködése, a munkafolyamatok összehangolása.  Az egyes szakági bontásban készülő tervek egyesíthetők, átjárhatók és a legkülönbözőbb fajta vizsgálatok végezhetők vele (pl.: ütközésvizsgálat a közmű kiváltásoknak, űrszelvény-ellenőrzés, stb.)

 

Csatlakozzatok hozzánk a szeptemberi Webinar sorozatunkhoz, ahol a Civil 3D-ben elérhető vasúttervezési lehetőségeket fogjuk vizsgálni. Regisztrációs link: https://zoom.us/webinar/register/WN_0CNtXq1GRgq48bnZEUJgZA

 

Tanfolyamaink részletei és jelentkezési mód a következő linken érhető el:

A videóban szereplő modell webes elérhetősége: 

Állomás modell

További információért keresse kollégánkat!

Kapcsolat: Kathy Dávid, Telefon: 20/528-1099, Email: kathy.david@hungarocad.hu

Kapcsolatfelvétel