Digitális Építőipar 2017

2017. november 8.

Figyelmükbe ajánljuk a 2017. november 28-29-én Digitális Építőipar 2017 néven megrendezésre kerülő konferenciát

Az építőipari szektor az EU kibocsátásának 9%-át adja és mintegy 18 millió embert foglalkoztat. Hazai viszonylatban ez a teljes hazai kibocsátás 6%-a és 0,3 millió foglalkoztatott.  Az amerikai McKinsey & Company megbízásából 2016-ban készült egy tanulmány arról, hogy a világon milyen mértékben, hatékonysággal és mely ágazatokban használják a számítástechnikát. A tanulmány több cég önkéntes adatszolgáltatása alapján készült.

22 „iparág” közül (mint pl. „Média”, „Pénzügy és Biztosítás”, „Bányászat”, „Szállítmányozás és Raktározás”, „Oktatás”, „Kormányzati ügyek”, „Egészségügy”) az „Építőipar” digitalizációja csak a „Mezőgazdasági és Erdőgazdasági” tevékenységet előzi meg, tehát a 21. helyen áll. Pedig a számítástechnika mind a beruházásoknál, tervezéseknél, kivitelezéseknél komoly akár 20 %-os vagy több költségmegtakarítást jelenthet, nem beszélve az „idő megtakarításról”.

Az egyik technológiai innováció, ami hozzájárulhat az építőipar korszerűsítéséhez a BIM (Building Information Modeling).

 
Azért, hogy mindenki, megfelelő szakmai ismeretekkel rendelkezzen az aktuális trendekről, elindítjuk (reméljük hagyományteremtő szándékkal, évente megrendezve) a DIGITÁLIS ÉPÍTŐIPAR című konferenciát. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A konferencián szeretnénk bemutatni előadásokon, gyakorlati bemutatókon és kiállításon keresztül a BIM használatához szükséges számítástechnikai programokat, alkalmazott gépeket, technológiákat. Természetesen biztosítani szeretnénk a BIM módszert használó kollegáknak, cégeknek a kapcsolattartást, konzultációs lehetőséget a tapasztalataik megosztására.

A konferencia tervezett

időpontja: 2017. november 28-29.,

helye: a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel

Témák: BIM általános ismertető, termékismertetők, kiállítók bemutatkozásai, szakági programok ismertetői (infrastruktúra, magasépítés, mélyépítés), esettanulmányok, IT biztonság.

Részletes program a rendezvény honlapján

www.d-epitoipar.hu

Jelentkezési lap 

Jelentkezési lap támogatók és kiállítók részére 

A konferencián – a teljesség igénye nélkül – előadást tartanak és kiállítanak: 
HungaroCad Kft., HP Magyarország, Leica Geosystems Hungary Kft., CÉH Zrt., Strabag Zrt., Graphisoft, Organica Water, Kész Építő és Szerelő Zrt., CEOS Kft.

Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődését és résztvevőink között tudhatjuk majd a Digitális Építőipar konferencián.

   
Kapcsolat: Mázsár Mariann, Telefon: 30/554-6675, Email: mazsar.mariann@hungarocad.hu 

Üdvözlettel
a főszervező (Konferencia Iroda Bt.) és
a társszervező (HungaroCad Kft.) 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel