BIM felsőfokon: VR modell

2018. február 9.

Virtuális valóság az építőiparban? Lehetséges ez? Az Autodesk Revit® Live legújabb verziójával lehetséges! Önben is felmerült már az a kérdés, hogyan tudná a megrendelőnek a legvalóságosabban prezentálni a tervezett létesítményt? 

A virtuális épületbejárás során a tervezett épület látványát, volumenét, használhatóságát tekinthetjük meg mintha csak ott volnánk. Másfelől, tervezői szemszögből könnyedén ellenőrizhetjük a tervek helyességét a virtuális koordinációs modell bejárásával.

HungaroCAD, VR modell

VR workshop

Az Autodesk Revit® programban tervezett modellt gyorsan és könnyedén átkonvertálhatjuk virtuálisan bejárható modellé az Autodesk felhőszolgáltatásának köszönhetően. Az elkészült Autodesk Revit® Live formátumú 3D modellt megtekinthetjük a számítógépünk képernyőjén is, valamint testre szabhatjuk a megjelenítési beállításokat is.

Csupán egy gombnyomással átválthatunk a virtuális szemüvegre, mellyel besétálhatunk az épületbe. Ehhez szükségünk van egy megfelelő szemüvegre, valamint egy kimagasló teljesítményű számítógépre. A virtuális valóságban egyszerűen „teleportálhatunk” az épületünkben és kedvünkre nézhetünk be mindenhová, még a falba is. Arról, hogy a szemüvegen keresztül mindent a valóságos méretében érzékelünk, bizonyságot nyerhetünk a mérő eszközzel.

Tekintse meg videónkat, mely bemutatja az Autodesk Revit® Live funkcióit számítógépen és VR szemüvegen egyaránt.

Tesztünk során HP Z VR Backpack kimagasló teljesítményű számítógépet és HTC Vive virtuális szemüveget használtunk.
HP munkaállomásokat megtekintheti ide kattintva.

Ha a témával kapcsolatban kérdése lenne, vagy a tervezésben elakad és segítségre szorul, a lenti elérhetőségeken megtalálja kollégánkat.

Lesó Árpád
építőmérnök, BIM tanácsadó
+36 20 250 9661
leso.arpad@hungarocad.hu

 

Kapcsolatfelvétel