BIM megoldások a jövő építéséhez!

2020. augusztus 10.

BIM megoldások, melyekkel lehetőség nyílik a lakosság hosszútávú igényeinek kielégítésére.

Miért fontos a BIM 2020-ban és ezt követően is?

 

Az ENSZ beszámolója szerint 2050-re 9,7 milliárd ember él majd a bolygón (kétharmaduk városokban). A lakosság támogatásához az építőiparnak naponta átlagosan 13 000 épületet kellene építenie, évente 700 000 mérföldnyi útra és közel 90 000 hídra lenne szükség 2050-ig.

Technológia nélkül, beleértve a BIM-et (Épületinformációs modellezés) és az iparosodott építkezést (előregyártás), az építőipar kis eséllyel tudja kielégíteni a keresletet – különös tekintettel az akadozó termelékenységre és a növekvő munkaerőhiányra.

A minél jobb építmények és infrastrukturális projektek megvalósítására törekvő építészeti, mérnöki és építőipari vállalatok között kialakuló versenyhelyzet egyre inkább a BIM használatára ösztönzi őket, szerte a világon.

A feltörekvő piacokon, melyeknél általában lassabban zajlik a 2D-ről a 3D-s modellezésre történő átállás, a kormány célja a legjobb technológiák utolérése.

 

Ismerje meg a BIM használatát, előnyeit, termelékenységnövelési módszereit, az általa kínált megtakarítási lehetőségeket, valamint a világ minden tájáról elérhető BIM szabványokat.

Azok, akik az építőiparban bevezetik és használják a BIM-et, legyőzhetik korunk kihívásait, miközben az emberiség és a következő generációk számára is értéket teremtenek.

 

Mi a BIM?

A BIM egy intelligens, 3D-modell alapú folyamat. Betekintést nyújt az építőipar szakembereinek az erőforrások gyorsabb, gazdaságosabb, és kevesebb káros környezeti hatással bíró használatába, az építési, infrastrukturális projektek megvalósítása során.

 

Kik profitálnak a BIM használatával?

Mivel egyre bonyolultabb és összetettebb projekttervek születnek, így a kis-, közepes- és nagyvállalatok különféle szakemberei egyaránt megtalálják a számukra értékes lehetőségeket a BIM-ben.

 

A BIM néhány kiemelkedő előnye:

  • Növelheti vele termelékenységét és hatékonyságát.
  • Jobb minőségű végeredményt ad.
  • Csökkentheti költségeit és a kockázati tényezőket.
  • Hatékonyabb együttműködési és koordinációs lehetőséget biztosít.
  • Csökkentheti az utómunkával töltött órák számát.

 

 

Forrás: https://www.autodesk.com/redshift/bim-2020/

Utolsó letöltés: 2020.08.07.

Kapcsolatfelvétel