Civil 3D 2021 újdonságok

Az Autodesk sorra jelentette meg az új 2021-es szoftververzióit, ez alól nem lehet kivétel a Civil 3D szoftver sem, mely az AutoCAD újdonságokon túl több új funkcióval is bővült.

 

Csőhálózati funkciók – továbbfejlesztve

Egyszerűbbé vált a nyomott csőhálózatok létrehozása a helyszínrajzon. A rajzban meglévő objektumok felhasználásával is létrehozható nyomott csőhálózat. A megfelelő íveket és csatlakozási idomokat a rendszer automatikusan hozzáadja a hálózathoz. A létrehozott csőhálózat elemei frissülnek a kiindulási vonal megváltoztatásával. 

Dynamo és Civil 3D

Használja a Dynamo környezetet és automatizálja vele az ismétlődő tervezési feladatokat, így felgyorsíthatja  a munkafolyamatait.

Civil 3D és az InfraWorks együttműködés

Az Autodesk Civil 3D és az InfraWorks új funkcióinak és fejlesztéseinek idei központi témája a tervezőcsoportok közötti együttműködés és a programok közti információcsere.

A Civil 3D-ben létrehozott út geometriájának felhasználásával  kezdhet egy híd létrehozásához Infraworksben. Majd a parametrikus eszközkészlet segítségével megváltoztathatja a hídszerkezet összetevőit. Ha vannak ismétlődő feladatok, vagy a geometria képletekkel leírható,  ez esetben egy táblázat segítségével, szerkeszthető és frissíthető a hídmodell. Továbbá a Civil 3D-ben létrehozott nyomterv modell elemei a kódkészletükkel együtt kerülnek bele az Infaworksbe, ahol a megfelelő megjelenítési beállítások társíthatóak hozzá. Az eredeti C3D modell változása esetén az Infraworks modell is automatikusan frissíthető.

A két szoftver ismét együtt dolgozik, amikoris az Infraworks-ből közzétett hídmodell megnyitható Civil 3D-vel.

Majd a tervek itt tovább fejleszthetők, dokumentálhatók, további nézetek segítségével. A változások kezelése adatkészlet frissítés segítségével történhet, melyre a Civil 3D értesítést küld.

Továbbfejlesztett hídtervezési folyamat – Civil 3D, Infraworks és Revit

Az AEC Collection 2021-ben az Autodesk továbbfejlesztette a híd tervezési munkafolyamatát. Civil 3D-ben az út, Infraworksben a híd jön létre majd a hídszerkezet ezután bármikor közzétehető a Revit számára az új átviteli folyamattal.

A munka a Revitben párhuzamosan folytatódhat, miközben az InfraWorks hídmodell is készül, valamint lehetséges, hogy a hídmodell visszakerüljön a Civil 3D-be, és ott további dokumentációk készüljenek.

 

Tekintse meg a Civil 3D 2021 újdonságairól készített előadásunkat:

 

Kapcsolat:

Kathy Dávid, Telefon: 20/528-1099, Email: kathy.david@hungarocad.hu

Kapcsolatfelvétel