Digitalizáció a gépipar területén

2022. szeptember 13.

Vegyen részt élő gépipari eseményünkön, melyen vendégelőadóink izgalmas témáin és a legfontosabb szakmai aktualitásokon túl egy hangulatos rendezvény keretén belül megismerheti a HungaroCAD és Arkance Systems HU ügyfelei számára nyújtott iparági lehetőségeket. Regisztráljon eseményünkre!

Digitalizáció a gépipar területén

 

Tudjon meg többet az Autodesk szoftverek megoldásairól!

Digitalizáció a gépipar területén – Élő előadás-sorozat

Az eseményen készült fényképeket megtekintheti ITT >>>

  Időpont: 2022. október 13. – 09:00-15:00 óra

  Helyszín: SUGÁR MOZI (1148 Budapest, Örs vezér tere 24., Sugár Üzletközpont)

 

Programterv:

Témáink

Előadó

09:00-09:30 Érkezés, regisztráció

 

09:30-10:00 Megnyitó

Sabathiel Balázs

10:00-10:20

Automatizált mérnöki folyamatok

Rövid ismertető:
Az elmúlt években új pályára állt az egész világgazdaság és benne a gépipar is. A piaci verseny már nem csak az új megrendelésekért folyik, hanem a képzett és tapasztalt munkaerőért, valamint a korszerű technológiákért is. A megváltozott körülmények között az ár-minőség-határidő háromszögében az egyensúly egy magasabb szinten valósul meg, mint eddig, ami a tervezés-gyártás szereplőit új megoldások alkalmazására ösztönzi.

A tervezési-fejlesztési-gyártási folyamatok mindig iteratívak voltak – és várhatóan azok is maradnak még egy ideig –, de nem mindegy, hogy egy jó megoldás hány köztes lépéssel érhető el. A gyártó cégekkel szemben támasztott megrendelői követelmények extrém rövid átfutási időket várnak el a szereplőktől, mindezt olcsóbban és jobb minőségben megvalósítva, mint eddig bármikor.

Az Autodesk a hagyományos termékfejlesztési platformhoz képest új megoldást alakított ki, amely kiterjed a tervezés és a gyártás teljes területére. Magában foglalja az eszközöket, amelyekre szükség van a berendezés megtervezéséhez, szimulálásához, elemzéséhez. Az összes adatot biztonságos projektben tárolja és kezeli. Ez a gyűjtemény egy megfizethető előfizetésként kapható, ez a Product Design Collection, a gépészeti termékgyűjtemény.

Füzi Csaba, Sebők Róbert

10:20-10:40

Hatékony csoportmunka – Inventor és Vault

Rövid ismertető:
Az előadás során bemutatjuk az Autodesk Inventor 3D parametrikus tervező rendszer előnyeit, felvázoljuk, hogy milyen szolgáltatásokkal tudja könnyebbé tenni az automatizálási, testreszabási és dokumentációkészítési munkafolyamatokat. Mivel napjainkban az együttműködés kulcskérdés, így megvizsgáljuk, hogy az Autodesk Vault tervadatbázis kezelő (PDM) rendszer hogyan segíti elő a csoportmunkát, miként nyerhetünk értékes időt a keresési és az elnevezési feladatok egyszerűsítésével valamint hogyan teszi könnyebbé meglévő terveink újra felhasználását.

Németh László
10:40-11:00

Tervezési-, és gyártási munkafolyamatok támogatása egyedi fejlesztésekkel

Rövid ismertető:
A tervezési- és gyártási munkafolyamatok során alkalmazott mérnöki szoftverek évről évre dinamikusan fejlődnek és ennek köszönhetően egyre nagyobb és egyre komplexebb feladatok megoldását teszik lehetővé. A szoftverek fejlődésével párhuzamosan azonban a megoldandó problémák is összetettebbé váltak, ráadásul ezeket a lehető leggyorsabban és legkisebb költséggel kell megvalósítani. Sok esetben a gyári megoldások határait elérve felmerül a kérdés, hogy milyen módon lehet tovább fejlődni. Az egyedileg készített és az adott cég igényeire testreszabott speciális fejlesztésekkel az időigényes, bonyolult vagy repetitív feladatok automatizálhatóak és az így felszabaduló erőforrások egyéb, a cég számára értékesebb területekre csoportosíthatók át. Az előadásban bemutatunk több megvalósult ipari példát, ami jól szemlélteti a különböző fejlesztési lehetőségeket és ezek előnyeit.

Farkas Attila
11:00-11:20

Vault Publisher – hasznos kiegészítő

Rövid ismertető:
Tervezést követően, a gyártáselőkészítés szakaszában számos olyan feladat van még hátra, melyet szinte minden cég elvégez, de jellemzően igen időrabló módon. Ilyen esetek lehetnek a műszaki rajzokból készítendő PDF fájlok – például a jóváhagyási folyamatokhoz vagy a STEP fájlok elkészítése az alkatrész modellekből – például a CNC megmunkáláshoz. Ezen feladatok egyszerűsítéséről, automatizálásáról, vagy esetleges kiváltásukról szól az előadás.

Radnai László
11:20-11:40 Kávészünet

 

11:40-11:55

Optimalizált gyártási megoldások

Rövid ismertető:
A 3D modellezés és a CNC technológia ugrásszerű fejlődése lehetővé teszi az egyre komplexebb alkatrészek gyártását.
A versenyképesség megtartása érdekében azonban a gyártási időt is optimalizálni kell. A ciklus idő drasztikusan csökkenthető a megfelelő CAM megoldással. Emelje új szintre a CAM programozást a megfelelő szoftver használatával! Miben nyújt kiemelkedő teljesítményt?

– Automatizálás, intelligens makrok alkalmazásával HSC és HPC marás
– Indexált és szimultán 5 tengelyes megmunkálás, ami támogatja a legkorszerűbb szerszámgeometriákat is, mint például a kúposhordómaró.

Ha szeretné megtudni, mi mindenre lehet képes egy professzionális CAM rendszerrel, tekintse meg előadásunkat és kérdezzen élőben bátran.

Rieth Benjamin

11:55-12:10

Fusion 360 – Felhő alapú rendszer előnyei Cax folyamatoknál

Rövid ismertető:
Az Autodesk Fusion 360 az első olyan integrált 3D CAD-, CAM-, CAE- és PCB-eszköz, amely a teljes termékfejlesztési folyamatot egyetlen felhőalapú szoftverben kapcsolja össze. Az informatikában és iparban is egyre népszerűbb felhőalapú keretrendszer alkalmazása többek között az összetett projektfeladatok átláthatóságát, munkafolyamatok felgyorsítását, illetve az egyszerűbb párhuzamos munkavégzést teszi lehetővé. A felhőalapú struktúra nagyban csökkenti az erőforrásigényeket is, ugyanis a bonyolult számítással járó, időigényes tervezési és szimulációs folyamatok könnyedén kiszervezhetők a felhőrendszerhez kapcsolt szuperszámítógépekre. Az előadás célja a Fusion 360-ban elérhető, felhőalapú funkciók és lehetőségek bemutatása.

Tóth Sándor

12:10-12:30

Fusion a gyakorlatban – Design és gépészet

Rövid ismertető:
Előadásomon az utóbbi három évben elkészült formatervezési munkáimat mutatom be. Hangszereimen keresztül koncepcióautóim tervein át, rövid áttekintést adok munkáiról, melyek a tervezéstől kezdve a modellezésen keresztül a bemutató renderekig az Autodesk Fusion 360 programban készültek. Fontos számomra a design és a funkció egysége, így munkáim a gépészet szakterületét is érintik.

Bán Miklós

12:30-12:50

Berendezések a sör, bor és üdítőitalipar számára

Rövid ismertető:
1993-as alapításunk óta tervezünk, gyártunk és fejlesztünk berendezéseket a sör, bor és üdítőitalipar számára azzal a céllal, hogy a különböző típusú vevői igényekre széleskörű és személyre szabott megoldásokat nyújtsunk. Rendszereinket kiváló minőségű, tanúsított szállítóktól származó alapanyagokból gyártjuk, partnereink egyedi termelési, illetve üzleti elképzeléseihez igazítva.

Minden ZIP rendszerünkhöz teljes körű szolgáltatást biztosítunk a tervezéstől a kulcsrakész átadásig, illetve azt követően is. Közel 100 fős szakmai csapatunkon belül 12 fő vesz részt aktívan a tervezési feladatok elvégzésében, melyet nagy teljesítményű CAD munkahelyek (Inventor) segítségével végzünk. Mára több, mint 300 söripari projekt köthető hozzánk a világ különböző pontjain, de a  bor- és üdítőital-iparban is komoly referenciákkal rendelkezünk.

Jónyer András, ZIPTECH Kft.

12:50-13:10

A tervezés kiterjesztése – Nastran, Nesting

Rövid ismertető:
Napjainkban a tervezői, konstruktőri feladat nem áll meg a 3D modellek és a tervdokumentáció elkészítésénél. A növekvő verseny és a nyersanyagárak emelkedése miatt fokozott figyelmet kell fordítanunk a termék költséghatékonyabb, biztonságosabb és környezetbarát előállítására. Az Inventor Nastran segítségével feltérképezhetjük, hogyan lehet a gyártmány könnyebb, erősebb, megbízhatóbb.

Az Inventor Nesting segíthet abban, hogy lemezeink terítékeit optimalizáljuk és hatékonyabban rendezzük el a lemeztáblán. Előadásunk során ennek folyamatát is bemutatjuk.

Németh László

13:10-13:25

Kérdések-Válaszok, Zárszó

 

13:25-15:00

Ebéd

 

 

A regisztrációt lezártuk. Amennyiben részt kíván venni a szakmai konferencián, kérjük jelezze igényét a juhasz.dalma@hungarocad.hu e-mail címen! Köszönjük.

A részvétel előregisztráció esetén ingyenes.
Előzetes regisztráció hiányában az eseményen való részvétel költsége 19 500 Ft + ÁFA.
A regisztrációkat a szabad helyek függvényében 2022.10.11-én 23:59 óráig tudjuk elfogadni.

A helyek limitált száma miatt, kérjük mielőbb regisztráljon!

 

A program változtatásának jogát fenntartjuk.
Rendezvényünket a mindenkori járványügyi szabályozásoknak megfelelően tartjuk meg. A rendezvényen a maszk viselése nem kötelező, de ajánlott; a megfelelő távolságtartás biztosított.

Esetlegesen felmerülő kérdéseivel kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat: Juhász Dalma, Telefon: 20/343 8272, E-mail: juhasz.dalma@hungarocad.hu

Kapcsolatfelvétel