Digitalizáció az építőipar és térinformatika területén

2022. szeptember 13.

Vegyen részt élő építőipari és térinformatikai eseményünkön, melyen vendégelőadóink izgalmas témáin és a legfontosabb szakmai aktualitásokon túl egy hangulatos rendezvény keretén belül megismerheti a HungaroCAD és Arkance Systems HU ügyfelei számára nyújtott iparági lehetőségeket. Regisztráljon eseményünkre!

Digitalizáció az építőipar és térinformatika területén

Tudjon meg többet az Autodesk szoftverek megoldásairól!

Digitalizáció az építőipar és térinformatika területén – Élő előadás-sorozat

Az eseményen készült fényképeket megtekintheti ITT >>>

Időpont: 2022. október 13. – 09:00-15:00 óra

Helyszín: SUGÁR MOZI (1148 Budapest, Örs vezér tere 24., Sugár Üzletközpont)

Programterv:

Témáink

Előadó

09:00-09:30 Érkezés, regisztráció

 

09:30-10:00 Megnyitó

Sabathiel Balázs

10:00-10:20

Együttműködés szakágakon belül és szakágak között – Revit, Collaborate Pro, Naviswork közötti munkafolyamatok

Rövid ismertető:
Mit, miért és hogyan lehet használni a szakágakon belüli és szakágak közötti együttműködési folyamatok során? Mikor és milyen sorrendben érdemes ezeket a szoftvereket használni a BIM munkafolyamat különböző fázisaiban. Ezekkel a kérdésekkel és a rájuk adható válaszokkal foglalkozunk előadásunk során.

Szilágyi Balázs, Németh Zoltán

10:20-10:40

Revit-hez fejlesztett professzionális BIM kiegészítők (a hatékonyabb munkavégzés érdekében)

Rövid ismertető:
Több mint 30 teljes értékű megoldás előregyártott tervezéshez, fa- és fémszerkezetek tervezéséhez, fenntartható tervezéshez, MEP tervezéshez és BIM-adatmenedzsmenthez a világ elsőszámú Revit szakembereinek tapasztalatai alapján.

 Tar István
10:40-11:00

Fenntarthatóság és kihívások kezelése a magyar építőiparban

Rövid ismertető:
Az építőipari szereplők globálisan és magyar viszonylatban is jelentős, egyre növekvő kihívásokkal szembesülnek a fenntarthatóság kapcsán.

Előadásunkban bemutatjuk, hogy az Autodesk felhő alapú egységesített rendszerei miképp segítik a projektek hatékonyabb kezelését, az előkészítéstől a megvalósuláson át, az üzemeltetésig. Egy rövid esettanulmányon keresztül bemutatjuk, hogy a központosított adatkörnyezet segítségével miképp javítható a terv kommunikáció és hogyan küszöbölhetők ki a felmerülő többletköltségek és késések.

Nikula László, Maródi László
11:00-11:20

BIM a Value4Real-nél

Rövid ismertető:
A BIM folyamat egy aspektusának kiemelése, annak bevezetésének és működésének bemutatása a cégcsoporton belül.

Value 4 Real Kft. munkatársai
11:20-11:40 Kávészünet

 

11:40-12:00

Civil 3D Munkafolyamatok – Az épületeket kiszolgáló vonalaslétesítmények létrehozásáról.

Rövid ismertető:
Használjon integrált BIM-munkafolyamatokat, amelyek lehetővé teszik a hatékonyabb munkavégzést, a projektcsapatok együttműködésének javítását és az ajánlattételt több értéknövelt szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek. Első lépésként hasznosítsa ezt a tudását a Civil 3D-ben.

Revit-ben elkészült épületekhez csatlakozó csatornázási rendszerek, utak és parkolók kialakításának egyszerű és a Revit modellel jól összehangolt elkészítési munkafolyamatai.

A folyamatai hatékonyságának növelése érdekében kiválaszthatja a file-jai elérhetőségét lokális számítógépről, illetve a Construction Cloud felületén keresztül is.

Maradjon versenyképes azáltal, hogy a projekt igényei alapján választhat eszközöket, és alkalmazhat fejlett tervezési és építési technológiákat, amikor csak szüksége van rá.

Zagyi Bence,
Tar István

12:00-12:15

InfraWorks Munkafolyamatok – Vonalaslétesítmények felöltöztetése térinformatikai elemek segítségével.

Rövid ismertető:
Nem kell hegyeket mozgatni ahhoz, hogy városokat építsen. A BIM Collaborate Pro segítségével semmi sem áll a globális csapatmunka útjában. InfraWorks modellek meglévő felületeinek, elemeinek a kiegészítése és létrehozása, térinformatikai megoldások, file formátumok „kölcsön”vételével. A kulcsfontosságú projektadatok rögzítése a projekt minden szakaszában – beleértve a tervezést és az kivitelezést is – az eszköz teljesítményének és életciklusának jobb kezelése érdekében.

Zagyi Bence

12:15-12:25

Infrastruktúra BIM és GIS együtt, decentralizált közös adatkörnyezetben

Rövid ismertető:
Az épületinformáció-modellezési (BIM-) és térinformatikai rendszerbeli (GIS-) adatok összevonása olyan térinformatikai környezetet biztosít, amelyet különösen az infrastruktúra-tervezésben lehet jól használni a munkafolyamatok hatékonyabbá és az adatok konzisztensebbé tételéhez. Az együttműködési folyamatok digitalizációjához technológiai szempontból új módszerek és adatkezelés szükségesek.

Míg a GIS segít megérteni, hogyan illeszthető az infrastruktúra az adott környezetbe, a BIM-adatok elengedhetetlenek a megvalósítandó infrastruktúra tervezéséhez és kivitelezéséhez. Ezen technológiák különösen jól teljesítenek, ha a térinformatikai adatok és a digitális munkafolyamat-tervezés integrálásával együtt alkalmazzák őket.

A BIM és a GIS integrálásával a platformtechnológia lehetővé teszi térinformatikai adatok használatát a BIM-rendszerrel az infrastruktúrák tervezési folyamatának támogatásához. A BIM és a GIS integrálásával, valamint az együttműködés új formáit és minőségét lehetővé tevő szoftvertechnológiák integrációjával a gazdasági hatékonyság fejlesztése, a megbízható költségtervezés, a határidők betartása, a jobb minőség és dokumentáció megvalósítása, a kockázatkezelés és a jogbiztonság javítása és más tényezők terén történhet előrelépés. A BIM az új GIS?

Baranyi Péter

12:25-12:50

twiGIS platform – sokkal több mint térinformatika

Rövid ismertető:
Az Arkance Systems twiGIS alkalmazása könnyen használható, felhasználóbarát térinformatikai alapokra épül, mely segítségével a vállalat különböző adatforrásaiból, rendszereiből származó információk ellenőrzött módon, jogosultsághoz kötötten elérhetőek. Ezzel a műszaki nyilvántartási, gazdasági, fogyasztói adatok összekapcsolásának és egységes felületen történő megjelenítésének eredményeként a vállalaton belül az adatok „közös nevezőjeként” támogatja a hatékony információmegosztást és a napi és stratégiai döntéstámogatást is. A jogosultsághoz kötötten a lekérdező, elemző funkciók mellett lehetőség van ellenőrzött adatbevitelre, adatmódosításokra, adatbővítésre is akár grafikus adatok esetében is.

A twiGIS segítségével könnyebben tudja digitálisan átalakítani a jelenlegi munkafolyamatokat (pl. munkairányítás, diszpécser szolgáltat, adatgyűjtő és irányítástechnikai rendszerekből származó adatok kezelése) megteremtve ezzel egy komplex műszaki nyilvántartási és vállalatirányítási rendszer alapjait is.

Cservenák Róbert,
Pálinkás Márk

12:50-13:15

Esettanulmányok, felhasználói példák, tapasztalatok a továbbfejlesztés tükrében

Rövid ismertető:
Gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be az ügyfeleinknél tapasztalt kihívásokat és az azokra adott megoldásokat. Ennek keretében térinformatikai rendszereink továbbfejlesztési irányait és jövőképét is bemutatjuk. Tevékenységünk minden területéről igyekszünk példákat hozni legyen az települési városirányítás, komplex műszaki információs rendszerek és közműinfrastruktúra nyilvántartó megoldások vagy akár létesítmény üzemeltetés támogatás.

Virágh Hajnalka, Katona Tamás,
Szász Emese

13:15-13:25

Kérdések-Válaszok, Zárszó

 

13:25-15:00

Ebéd

 

 

A regisztrációt lezártuk. Amennyiben részt kíván venni a szakmai konferencián, kérjük jelezze igényét a juhasz.dalma@hungarocad.hu e-mail címen! Köszönjük.

A részvétel előregisztráció esetén ingyenes.
Előzetes regisztráció hiányában az eseményen való részvétel költsége 19 500 Ft + ÁFA.
A regisztrációkat a szabad helyek függvényében 2022.10.11-én 23:59 óráig tudjuk elfogadni.

A helyek limitált száma miatt, kérjük mielőbb regisztráljon!

 

A program változtatásának jogát fenntartjuk.
Rendezvényünket a mindenkori járványügyi szabályozásoknak megfelelően tartjuk meg. A rendezvényen a maszk viselése nem kötelező, de ajánlott; a megfelelő távolságtartás biztosított.

 

Esetlegesen felmerülő kérdéseivel kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat: Juhász Dalma, Telefon: 20/343 8272, E-mail: juhasz.dalma@hungarocad.hu

Kapcsolatfelvétel