Autodesk licence túlhasználat ellen

2023. március 9.
Az Autodesk 2023. február 27-től automatikusan felügyeli az egyidejűleg futó licenceket, és figyelmezteti azokat a felhasználókat, akik egy előfizetést több, mint két eszközön próbálnak egyszerre használni.

A frissítés lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a végfelhasználók továbbra is megfeleljenek az előírásoknak, és elkerüljék a túlhasználatot a meglévő előfizetési licencszabályzatunk szerint. Ez a funkció jelenleg az Inventor és a Civil 3D esetében engedélyezett, de a jövőben bővíteni fogják.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kezelheti egy termék egyidejű használatát több eszközön. Az egyidejű használat azt jelenti, hogy ugyanazt a terméket egynél több eszközön használja a felhasználó, ugyanazzal a fiókkal, ugyanabban az időben.

Szoftver-előfizetésével korlátozott számú eszközön futtathatja az Autodesk termékeket. Ha bejelentkezik plusz egy további eszközön akkor szüneteltetheti a munkafolyamatot a távoli eszközön.

Ha például az asztali számítógépén AutoCAD-ben rajzol, majd elviszi a laptopját egy megbeszélésre, és elindítja az AutoCAD-et, akkor a laptopján megjelenik az „eszközhatár elérve” üzenet. Ebben az esetben távolról szüneteltetheti a munkafolyamatot az asztali gépén. 

Fontos: A szüneteltetés nem fejezi be a távoli eszközön a munkamenetet. 

Ebben a párbeszédpanelben szüneteltetheti a terméket a távoli eszközön, és folytathatja az aktuális eszközön.
Termék szüneteltetése egy távoli eszközön

Egy adott termék esetében az egyidejűleg használható eszközök száma korlátozott. Ha ezt a felhasználó túllépi, megjelenik az „eszközhatár elérve” üzenet.

  • A szüneteltetni kívánt eszköz nevénél kattintson a „termék szüneteltetéséhez”.

A szüneteltetett távoli eszközön is megjelenik egy üzenet, hogy az eszközhatár elérve.

Ha nem szeretné szüneteltetni a távoli eszközt, akkor visszatérhet a készülékhez, és bezárhatja a terméket. Ezután kattintson a párbeszédpanelen az „újra ellenőrizni” gombra.

Folytatás egy szüneteltetett eszközön

Ha szüneteltet egy távoli eszközt, a távoli eszközön az „eszközhatár elérve” üzenet jelenik meg, amíg vissza nem tér. Az eszközhatár állapotának frissítése:

  • Kattintson az „újra ellenőrizni” gombra

Ha még mindig túllépte az eszközhatárt, a korábbiakhoz hasonlóan szüneteltetheti a távoli eszközt.

Több felhasználó hozzáférése egy közös eszközhöz

Ha egy terméket megosztott eszközön használ,  javasoljuk, hogy jelentkezzen ki a termékből, amikor befejezte a megosztott eszköz használatát. Ha az Ön előtt lévő személy nem jelentkezett ki, akkor Önnek is ki kell jelentkeznie, majd újra be kell jelentkeznie a saját fiókjával.

A Fiókadminisztrátor osztja ki a termékhozzáférést a felhasználók számára. Minden felhasználónak egy olyan fiókot kell kijelölni, amely csak rá vonatkozik. Ha a felhasználók közös eszközöket használnak, a munkamenet befejeztével ki kell jelentkezniük a termékből.

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Kollégáink elérhetőségét az alábbi oldalunkon találja.

Kapcsolatfelvétel