Hálózatos szoftver telepítése

Az Autodesk hálózatos szoftverei licencelését

 1. Telepítsük fel a licence manager szoftvert (FlexLM LMTools) az alábbi linken található telepítő csomagból (ajánlott a 64 bites verziót telepíteni):
  https://knowledge.autodesk.com/customer-service/network-license-administration/get-ready-network-license/download-the-network-license-manager
 2. Indítsuk el, majd lépjünk át a System Setting fülre. Itt megtaláljuk a Gépnév és MAC address információkat, erre lesz szükségünk a licence file generáláshoz.
 3. Lépjünk be az Autodesk Account-ba, navigáljunk el a termékünkig, majd válasszuk ki a Hálózatilicence-fájl létrehozása (Generate Network Licence) menüpontot
 4. Válasszuk ki a számunkra megfelelő beállítást (általában ez az Egyetlen kiszolgáló)
 5. Írjuk be a megfelelő cellákba a 2. pontban kiolvasott adatokat, a Termékek kijelölése… menüpontban válasszuk ki a szoftverünket, majd kattintsunk a Licencefájl igénylése menüpontra, az elkészült licence file-t mentsük el a gépünkre.
 6. Indítsük el / lépjünk át az LM Tools-ba, menjünk át a Service/Licence File fülre, és válasszuk ki a  Configuration using services  opciót.
 7. Menjünk a Config Services fülre. Itt tallózzuk ki a lmgrd.exe fájlt a Browse gombra kattintva (ekkor a felbukkanó ablakban egyszerűen jelöljük ki a fájlt, majd Megnyitás)
   
 8. Kattintsunk rá a Path to Licence File melletti Browse gombra és keressük meg az 5. pontban lementett licence file-t, majd Megnyitás.
 9. A harmadik sorba írjuk be, hogy debug.txt, kattintsuk be az alsó három checkboxot, majd Save Service.
 10. Mensünk át a Start/Stop/Reread  fülre, majd Start Server.

 11. Lépjünk át a Server Status fülre, majd Perform Status Enquiry

 12. Az alsó ablakban lévő üzenetben keressünk egy olyan sort, amely ehhez hasonlóan néz ki:

  Users of 86037SCFDM_T_F: (Total of X license issued; Total of 0 licenses in use)

  Itt az X a szoftverlicencek száma az adott termékre vonatkozóan. Ha ilyen üzenetet látunk, akkor a licence service megfelelően fut.

 13. Telepítsük a szoftver az alábbiak alapján: Telepítési segéd
 14. Indítsuk el a telepített Autodesk szoftverünket, majd a felbukkanó ablakban válasszuk a Multi User menüpontot

Ezek után a szoftver elindul.

Amennyiben kérdés merülne fel a folyamattal kapcsolatban, keresse munkatársainkat bizalommal!

Kapcsolatfelvétel