AutoCAD 2024 Megjelent!

2023. március 29.

Itt az új verzió! Gyors együttműködés, hatékonyabb eszközök és továbbfejlesztett gépi tanulási funkciók jellemzik. Az AutoCAD 2024 a munkamenet gyorsítására és a tervek gyors megosztásához ad új, profi eszközöket.

Az új kiadással az AutoCAD portfólió rugalmasan alkalmazkodik a tervezési igényekhez az AutoCAD, az AutoCAD LT és az AutoCAD Web segítségével. Az AutoCAD 2024 az összetett tervektől az építési helyszíni munkáig mindenki számára hasznos fejlesztésekkel szolgál.

Az AutoCAD 2024 új funkciói és a gépi tanulási technológia révén megnyitja az utat a csapatok előtt, hogy kihasználják az automatizációs lehetőségeket. Az AutoCAD az üzleti igényekre szabható. Az API-kal együtt több ezer harmadik féltől származó alkalmazást és hét speciális eszközkészletet tartalmaz, több mint 750 000 szimbólummal, alkatrésszel és részletkomponenssel. Az Autodesk folytatja az iparágvezető tervezőszoftverek – köztük a Revit, a Civil 3D, az Inventor és az Autodesk Doc – fejlesztését, hogy az AutoCAD 2024 segítségével valóban összekapcsolt tervezési környezetet teremtsen.

 

Íme néhány újdonság az AutoCAD 2024-ben található újdonságok közül.

Tevékenységbetekintő
A Tevékenységbetekintő nyomon követi az eseményeket, amikor egy rajzfájlt megnyitnak és dolgoznak rajta az AutoCAD-ben. Továbbá az AutoCAD-en kívüli bizonyos események követésére is képes, például ha átneveznek vagy másolnak egy rajzot a Windows Intézőben. A rajz megnyitásakor a program beolvassa a korábban végrehajtott eseményeket a Tevékenységbetekintő adatbázisból, és időrendben megjeleníti őket a Tevékenységbetekintő palettán. Mindeközben a rendszer az adatbázisba írja az eseményeket, amíg Ön a rajzon dolgozik, így a paletta tartalma naprakész marad.

Intelligens blokkok: Csere
Gyorsan megtalálja a szükséges blokkokat, és egy vagy több blokkot kicserélhet a gépi tanuláson alapuló javaslatok, a nemrég használt blokkok és a kézi helyettesítő blokkok kiválasztása révén. Ezeknek a hatékony automatizálási lehetőségek révén idő takarítható meg, a blokkok manuális keresése és az egyes példányok cseréje helyett.

Intelligens blokkok: Elhelyezés
Automatikusan elhelyezhetők blokkok a rajzon azáltal, hogy a következő blokk pozícióját aszerint következteti ki a program, hogy eddig hova illesztettük be ugyanazokat a blokkokat a DWG-fájlban, csökkentve ezzel a kattintások számát és időt takarítva meg a folyamat során.

Jelölősegéd fejlesztések
Felgyorsíthatók a platformok közötti jelölési munkafolyamatok a kibővített gépi tanulási képességek révén, lehetővé téve a rajzok biztonságos és védett megosztását és jegyzetelését asztali, webes vagy mobil eszközökön. A Jelölőimportálás (Markup Import) segítségével beépítheti a PDF- vagy nyomtatott papírból származó visszajelzéseket, és automatizálhatja a rajzok vázlatos módosításait. A továbbfejlesztett Jelőlősegéd (Markup Assist) segítségével mostantól frissíthetők a meglévő rajzszövegek, és automatikusan elhalványíthatók a címzett jelölések. Az AutoCAD gépi tanulással érzékel bizonyos utasításokat a jelölőszövegben, lehetővé téve az olyan parancsok gyorsbillentyűit, mint a MOZGAT (MOVE), a MÁSOL (COPY) vagy a TÖRÖL (ERASE).

Teljesítményjavítás
Az AutoCAD 2024-nél fejlődött a 2D grafika kezelési sebessége, valamint nagyobb stabilitást, hűséget és teljesítményjavulást kínál, beleértve az AutoCAD 2023-hoz képest akár 9x gyorsabb váltást az elrendezési lapok között. Az AutoCAD 2024 telepítési sebessége is javult, a telepítés akár 2x gyorsabb, mint az AutoCAD 2023-é.

AutoCAD LT 2024
Az AutoCAD LT 2024 pedig az eddigi legjobb 2D-s tervezési élményt nyújtja. Az AutoCAD-hez hasonlóan tartalmazza a Intelligens blokkok: Elhelyezés funkciót. Az AutoCAD LT 2024 pedig most először tartalmazza az AutoLISP-et is – ezzel még inkább lehetővé téve a cégek számára a munkafolyamatok racionalizálását, a CAD-szabványok alkalmazását és az AutoCAD-alapú programok több ezer, már meglévő automatizálásának kihasználását.

 

AutoCAD Web
A nemrégiben megjelent AutoCAD Web verzióban a felhasználók online hozhatják létre a CAD rajzokat. Ezeket a terepen is megtekinthetik, szerkeszthetik és megjelölhetik a rajzokat egy webböngészőből vagy mobilalkalmazásból is.
Az AutoCAD 2024 és AutoCAD LT 2024 előfizetés tartalmazza a webes és mobil AutoCAD-hozzáférést is, lehetővé téve a projektekben részt vevőknek, hogy hatékonyan egyeztethessenek a kollégákkal és az érdekelt felekkel útközben is.
Az AutoCAD előfizetők exkluzív webes és mobil funkciókat kapnak: többek között az AutoLISP használata testreszabásokat tesz lehetővé a parancsok használatának automatizálásával a weben, helyi fájlhozzáférést tesznek lehetővé a helyi meghajtón vagy LAN-on mentett DWG fájlok eléréséhez, a parancssor a webes verzióban is a telepített verzióban megszokott helyen van, kötegelt nyomtatás készíthető PDF formátumban, bekezdéses szövegek szerkeszthetők, és közvetlenül megnyithatók a rajzokban lévő linkek mobilon/tableten.

AutoCAD for Mac
Az AutoCAD for Mac 2024 és az AutoCAD LT for Mac 2024 szintén megjelent és elérhető. A fenti újdonságok mellett az új Mac-es AutoCAD verziók támogatják az M-sorozatú chipeket.


Fedezze fel az új funkciókat az Autodesk-fiókjába való bejelentkezéssel és a legújabb kiadás letöltésével. Ha még nem előfizető, tekintse meg az AutoCAD 2024, az AutoCAD LT 2024 és az AutoCAD Web ingyenes, 30 napos próbaverzióit.

Tekintse meg az újdonságokat bemutató videónkat!

Csatlakozzon hozzánk egy élő webináriumon, ahol mindent megtudhat az AutoCAD 2024 újdonságairól. Időpont hamarosan!

Bővebb információért keresse kollégáinkat bizalommal!

Németh Zoltán nemeth.zoltan@hungarocad.hu

Hegedűs Andrea hegedus.andrea@hungarocad.hu

Kapcsolatfelvétel