HunForg 2022 frissítési tudnivalók

Tisztelt szoftverkövetéses Ügyfelünk!

Megjelent a HunForg 2022-es verziója. Aktív szoftverkövetésének köszönhetően jogosult jelen szoftververzió használatára, melyhez a HunForg 2022 telepítése és hardverkulcsának frissítése szükséges.

Ehhez kérjük hajtsa végre az alább részletezett lépéseket. Amennyiben a frissítés nem fut le rendeltetésszerűen, keressen minket bizalommal!

Termékfelelős: Ancsin Attila
Telefon: +36 20 343 3218
E-mail: ancsin.attila@hungarocad.hu

A HunForg 2022 egy AutoCAD kiegészítő, vagyis csak AutoCAD alapú Autodesk szoftverekkel (pl. AutoCAD, Civil 3D, AutoCAD Map 3D) használható, önállóan nem futtatható alkalmazás.

Kompatibilis AutoCAD verziók: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022

A telepítő letöltéséhez kattintson a Letöltés gombra!

Letöltés

Kérjük a telepítőt ne indítsa el a cikkben található információk elolvasása előtt!

Újdonságok a HunForg 2022-es verziójában

Frissített táblakönyvtár

A HunForg 2022-es verziójában frissítésre került a Budapest Közút táblakönyvtára, így még több tábla áll felhasználóink rendelkezésére.

Figyelem! A táblakönyvtár a Budapest Közút Zrt. tulajdonát képezi, felhasználása csak HunForg szoftverrel engedélyezett. Egyéb alkalmazását, terjesztését a törvény bünteti!

SQLite export és import

A korábbi verziókban használt Microsoft Access adatbázisba történő exportálás mellett már lehetősége van SQLite adatbázisba is exportálni a HunForg objektumokat. Ugyanígy lehetséges a HunForg objektumok SQLite adatbázisból történő importálása is.

Frissítés a HunForg 2022-es verziójára

Mielőtt elkezdené a frissítést!

Néhány fontos információ a verziófrissítéshez:

 • Figyelmeztetés: Korábban, ha frissítette a HunForg kulcsát az aktuális verzióra, az az előző HunForg verziókkal már nem tudott együttműködni. A licenckezelés fejlesztésével ezt a korlátozást a HunForg 2022-es verziójától kezdve megszüntetjük, azaz Ön a hardverkulcs frissítése után is használhatja nem régebbi, mint 2017-es HunForg verzióját. Ehhez azonban a hardverkulcsot ezen igény szerint kell frissítenünk, illetve a régebbi HunForg szoftveréhez is telepíteni kell egy frissítést. Kérjük, ennek tudatában válassza meg a hardverkulcs frissítésének időpontját, valamint jelezze a frissítést végző kollégánknak, ha szeretne élni ezzel a lehetőséggel.
 • Saját tábláinak mentése: Az új verzió telepítése előtt mindenképpen mentse le azokat a táblákat, melyeket saját maga készített és a hivatalos HunForg táblakönyvtár nem tartalmazott!

A HunForg szoftver frissítése a következő lépésekben végezhető el:

 • Zárja be az összes futó Autodesk alkalmazást!
 • Telepítse a HunForg 2022 szoftvert! A szoftver telepítési útmutatóját a a következő linken olvashatja: HunForg 2022 telepítési tudnivalók
 • Indítsa el egyik AutoCAD alapú szoftverét, amelyre a HunForgot telepítette.
 • Fontos: Ha a szoftver hálózatos változatát használja, hardverkulcsának frissítéséhez azt ideiglenesen ahhoz a géphez kell csatlakoztatnia, amelyen a frissítést kezdeményezi a HunForg szoftver felületéről.
 • A HunForg szalagmenün kattintson bármelyik parancsra, majd nyomja meg a megjelenő „Névjegy” ablakban az „Aktiválás” gombot!
 • A megjelenő „HunForg 2022 – Aktiválás” ablakban nyomja meg a „Generálás” gombot, majd mentse le a számítógépére a generált c2v fájlt, lehetőleg a saját cége nevét megadva állománynévként! Például, ha a cégnév Úttervező Kft., akkor a fájlt mentse el „UttervezoKft.c2v” néven!
 • Küldje el nekünk csatolmányként a kultmern@hungarocad.hu címre, a levél tárgyaként kérjük adja meg: „HunForg 2022 kódkérés”
 • Egy munkanapon belül kollégánk visszaküld Önnek egy v2c kiterjesztésű állományt.
 • Indítsa el AutoCAD alapú szoftverét, majd indítson el egy HunForg parancsot (a hardverkulcsnak csatlakoztatva kell lennie)!
 • A feljövő „Névjegy” ablakban kattintson az „Aktivál” gombra, majd az ablak „Aktiválás” részében tallózza ki a visszakapott v2c állományt!
 • Kattintson az „Aktivál” gombra.
 • Sikeres művelet esetén a program visszajelez: „Az aktiválás sikeres volt. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket.”
 • Amennyiben saját tábláit lementette és használni kívánja, másolja vissza őket az eredeti táblakönyvtárba!

Ha a fenti lépéseket elvégezte, HunForg 2022 szoftvere használatra kész.

A HunForg használatához jó munkát kívánunk!

Kapcsolatfelvétel