HunForg 2024 telepítési tudnivalók

Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük, hogy megvásárolta a HunForg terméket!

Kérjük, a HunForg 2024 telepítése előtt olvassa el az ezzel kapcsolatos tudnivalókat! Ha a telepítés során nehézségekbe ütközik, forduljon hozzánk bizalommal!

Változás: A 2023-as verziótól kezdve a HunForg szoftver fejlesztője a T.É.K. Kft.

Termékfelelős: Ancsin Attila
Telefon: +36 20 343 3218
E-mail: ancsin.attila@hungarocad.hu

A HunForg 2024 egy AutoCAD kiegészítő, vagyis csak AutoCAD alapú Autodesk szoftverekkel (pl. AutoCAD, Civil 3D, AutoCAD Map 3D) használható, önállóan nem futtatható alkalmazás.

Kompatibilis AutoCAD verziók: 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024

A telepítő letöltéséhez kattintson a Letöltés gombra!

Letöltés

Újdonságok a HunForg 2024-as verziójában

Frissített táblakönyvtár

A HunForg 2024-as verziójában frissítésre került a Budapest Közút táblakönyvtára, így még több tábla áll a felhasználók rendelkezésére.

Figyelem! A táblakönyvtár a Budapest Közút Zrt. tulajdonát képezi, felhasználása csak HunForg szoftverrel engedélyezett. Egyéb alkalmazását, terjesztését a törvény bünteti!

Kedvencek és címkék

A legtöbbet használt táblákat mostantól kedvencnek jelölheti, valamint lehetősége van a táblákat címkékkel is megjelölni.

Táblakeresés

A Blokk kiválasztása ablakban lehetősége van név vagy címke alapján keresni a táblák között az aktuálisan kijelölt alkönyvtárban.

A szoftver telepítése

A HunForg 2024 szoftver telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • Ha a szoftver hálózatos változatát vásárolta meg, előbb olvassa el a hálózatos verzió telepítéséről szóló tudnivalókat és végezze el az abban részletezett lépéseket!
 • Zárja be az összes futó Autodesk alkalmazást!
 • Indítsa el a HunForg 2024 telepítőt (a telepítéshez rendszergazdai jogosultságra van szükség)!
 • Kövesse a telepítővarázsló utasításait!
 • A telepítővarázsló futtatása végén az alábbi ablak jelenik meg:

 • Kattintson az AutoCAD termékek kiválasztása gombra (engedélyezze az acadselect.exe futtatását)!
 • Jelölje ki azokat az AutoCAD alapú szoftvereket, melyekkel használni szeretné a HunForg 2024 alkalmazást! Ezt később bármikor megváltoztathatja a Start menü → AutoCAD termékek kiválasztása menüpont választásával, vagy a HunForg 2024 telepítési könyvtárban található acadselect.exe program futtatásával. Amennyiben a listában nem jelöl be egyetlen egy AutoCAD alapú szoftvert sem, a HunForg 2024 funkciói nem lesznek elérhetők.
 • Ha a szoftver egyfelhasználós változatát vásárolta meg, csatlakoztassa a szoftverhez kapott hardverkulcsot a számítógéphez!
 • Indítsa el egyik, az AutoCAD termékek kiválasztása ablakban, bejelölt AutoCAD alapú szoftverét!

Ha a fenti lépéseket elvégezte, HunForg 2024 szoftvere használatra kész.

A HunForg használatához jó munkát kívánunk!

Tudnivalók hálózatos verzió telepítése esetén

Az alábbi információk hálózati adminisztrátoroknak szólnak, a szükséges lépések elvégzéséhez rendszergazdai jogosultság szükséges.

Ha Ön hálózatos HunForg verziót vásárolt, szüksége lesz a Sentinel LDK Runtime szoftver telepítésére a licenc szerverre, amihez a hardverkulcsot csatlakoztatja.

A Sentinel LDK Runtime szoftver letöltéséhez kattintson ide.

A Sentinel LDK Runtime telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • Csomagolja ki a zip állományt egy Ön által választott mappába (pl. C:\SentinelLDK)!
 • Indítson el egy parancssor ablakot rendszergazdai jogosultságokkal!
 • Indítsa el a „haspdinst.exe -i -kp” parancsot!
 • Ezután a telepítő elindul és a következő üzenet jelenik meg:

 • A sikeres telepítés után az alábbi üzenet jelenik meg:

 • Kattintson az OK gombra!
 • A telepítő a licencszervert a C:\Program Files\Common Files\SafeNet Sentinel\Sentinel Keys Server könyvtárba telepíti. A könyvtáron belül talál egy xml konfigurációs fájlt (sntlconfigsrvr.xml), amellyel részletesebben testreszabhatja a licencszerver működését (protokollok, portok megadása, naplózás). Az xml fájl használatáról a fájlban elhelyezett kommentekben talál segítséget.
 • A szerver helyes működését és a foglalt licenceket böngészőn keresztül ellenőrizheti a licencszerver monitorozó oldalán. Ennek elérése: http://LICENSZSZERVER_NEV_VAGY_IP:1947/
 • Miután meggyőződött a licencszerver helyes működéséről, telepítse a munkaállomásokra a HunForg szoftvert! A telepítés során válassza a hálózatos üzemmódot! Vissza a telepítési útmutatóhoz →
 • A HunForg telepítési könyvtárában (pl. C:\Program Files\HunForg 2024) talál egy újabb xml konfigurációs fájlt (sntlconfig.xml), melyben a licencszerver elérését állíthatja be. Ügyeljen arra, hogy az itt megadott kommunikációs portszám egyezzen a szerveren beállított értékkel! Ha lehetséges, állítsa be a szerver nevét vagy IP címét is, különben licenckéréskor a munkaállomások a teljes hálózaton próbálják meg elérni a licencszervert!
Kapcsolatfelvétel