IDEA Konferencia 2018, Kecskemét

2018. március 12.

Múlt héten a Kész csoport szervezésében az IDEA Konferencián jártunk Kecskeméten, ahol érdekes előadásokkal és kiállítókkal találkozhattunk. 

A konferencián a mérnöki szakma népszerűsítésétől kezdve, előremutató innovatív megoldásokon át, fontos kérdéseket boncolgató BIM kerekasztal beszélgetésig sok mindenről volt szó. A konferenciáról összefoglaló cikk jelent meg a Magyar Építők építőipari portálon, amit itt olvashatnak. A kerekasztal beszélgetésen mi is részt vettünk, érdekes és hasznos beszélgetést folytathattunk a BIM használatáról, magyarországi elterjedéséről, a jövőbeni lehetőségekről, a szakma elvárásairól és a döntéshozók, szoftverfejlesztők szempontjairól is. Köszönjük a meghívást a Kész csoportnak, mindenkinek tudjuk ajánlani hogy a jövőben is vegyen részt az IDEA Konferenciákon, remek tanulási, eszmecsere és társasági esemény is egyben.

Nekünk mindig nagyon öröm olyan konferenciákon részt venni, ahol magyarországi cégek innovatív megoldásairól, sikereiről hallunk, ahol lehetőség nyílik a tapasztalatokról, a kihívásokról is beszélni. Úgy érezzük hogy a BIM lassan mindenki számára ismert fogalom lesz, de az egységes értelmezéshez még sok ilyen találkozóra, beszélgetésre van szükség. Szabványosításban, használatban kis lemaradásban vagyunk az Egyesül Államokhoz, az Egyesült Királysághoz, vagy a Skandináv régióhoz képest, de ennek lehet előnye is: a statisztikák szerint a későbbi alkalmazók gyorsabban érnek el eredményeket mint azok akik először kezdték alkalmazni a BIM folyamatokat. Az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország lényegesen rövidebb idő alatt ért el a BIM használat hasonló fokára, mint az Egyesült Államok. Nekünk lehetőségünk van tanulni a korai alkalmazók kihívásaiból, és kiválasztani azokat a célokat, amiket reálisan elérhetünk a hazai építőiparban.

Kapcsolatfelvétel