Inventor 2018 újdonságok

Megjelent az Autodesk Inventor legújabb verziója, az Inventor 2018. Ebben a cikkben megpróbáljuk összefoglalni azokat a főbb újdonságokat, amelyek bekerültek az új kiadásba.

Az Inventor 2018 több, mint 50 olyan újdonságot, új és fejlesztett funkciót tartalmaz, amelyet az Autodesk felhasználói kérésre épített be a szoftverbe. Ezeket az ötleteket az Inventor Ideas oldalon lehet böngészni, ahol az új felvetések mellett szavazhatunk a már meglévőkre is, ezzel segítve a fejlesztők munkáját.

Lemeztervezés

A lemeztervezés környezetben kibővítették a Multibody modellezés lehetőségeit. Ezentúl a létrehozott különálló szilárd testek különböző anyaggal és lemezvastagsággal láthatók el, ezzel is segítve a tervezők munkáját. Ezáltal a Sheet Metal környezetben is kihasználhatjuk a Top-Down modellezés minden előnyét.

Browser

Áttervezésre került az Áttekintő ablak (Browser), a továbbiakban a különböző ablakok(például modell, ilogic, Vault, CAM) külön-külön is megjeleníthetők, ezáltal mindig láthatjuk azokat az információkat, amelyekre a mindennapi munka során szükségünk van. 

Korábbi verzió kompatibilitás

Az Autodesk Inventor 2018 megjelenésével egy új lehetőség nyílik meg a felhasználók számára, ugyanis az Inventor 2017-es verzióban az AnyCAD technológia használatával megnyithatóvá válnak a 2018-as fájlok. Az új Inventor természetesen ezúttal is megnyitja az összes régebbi verzióban készült fájlt is.

3D méretezés

Az új, 3D méretezési környezettel könnyen és egyszerűen hozhatunk létre gyártási dokumentációt közvetlenül a 3D térben. Az új MBD (modell based dimension) környezet támogatja a különböző szimbólumokat, geometriai és mérettűréseket is. A tolerance advisor eszköz segítséget ad a megfelelő értékek kiválasztásában. A rendszer a Sigmetrix által kifejlesztett technológiát felhasználva elemzi a sajátosságokat és tűrésezési javaslatokkal lát el bennünket.

Háló (Mesh) modellek kezelése

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a mérnökök dokumentáció helyett egy 3D szkennerrel beolvasott mesh modellt kapnak, hogy tervezzék át vagy építség be meglévő konstrukciójukba. Az Autodesk továbbfejlesztette a mesh alapú modellek kezelését, amely a reverse engineering támogatásában kulcsfontosságú lépés. Ezentúl nem csak beilleszteni és kényszerezni tudjuk ezeket a modelleket, hanem a rajzkörnyezetben is teljes funkcionalitással használhatjuk azokat.

Teljesítmény

Természetesen az Autodesk folyamatosan kiemelt figyelmet fordít a felhasználói élmény és gyorsaság fejlesztésére. Az új verzióban is számottevő előrelépés valósult meg, az Express mode használatával és a rajzi frissítések késleltetésével 2-10-szeres sebességnövekedés érhető el a fájlok megnyitása során. 

Együttműködés

A már jól ismert AnyCAD technológia fejlesztésével még szabadabban használhatjuk a partnereink által biztosított, más CAD rendszerből származó modelladatokat. Ezeket konvertálás nélkül is átvehetjük, ezáltal az eredeti rendszerben történő módosítások azonnal látszódnak az Inventor összeállításban is. A Direct Modelling technológiával szükség esetén módosíthatjuk is ezeket a modelleket.

BIM kapcsolat

Sok felhasználónk szembesül az építész- és épületgépész kollégákkal való együttműködés kihívásaival. Az Inventor 2018 BIM export funkcionalitásának hála ez az együttműködés soha nem volt még egyszerűbb. A megújult Shinkwrap funkció felhasználóbarát módon biztosít lehetőséget a modell egyszerűsítésére, az intelligens csatlakozások kialakításával a BIM modellbe funkcióhelyesen beépíthető modellt kapunk.

Láthatjuk tehát, hogy az új Inventor 2018 minden eddiginél több segítséget ad számunkra, hogy gyorsabban, jobb minőségben valósítsuk meg elképzeléseinket. Az Autodesk Inventor 2018-ról bővebb indormációt ITT talál.

Kapcsolatfelvétel