Inventor 2021 újdonságok

2020. április 1.

Új év, új Inventor. A legújabb, Inventor 2021 verzió a tervezés és innováció területén is jelentős fejlesztéseket tartalmaz. Az Autodesk kiemelten kezeli az ügyfelek ötleteit, kéréseit a fejlesztési irányok meghatározásánál, számos funkció így került be az új verzióba.

Az Inventor 2021 újdonságai az alábbi témakörökbe sorolhatóak.

Az új verzióra történő áttéréshez hasznos tanácsokat találnak oldalunkon.

 

Teljesítmény

Az Autodesk folyamatosan azon dolgozik, hogy nagyobb modellekkel is gyorsabban tudjunk dolgozni. Idén a kijelölések gyorsasága, a láthatóság villámgyors változtathatósága, a nagy lemszámú összeállítások behelyezésének gyorsítása van a középpontban. Az új verzió sokkal reszponzívabb ezekben a funkciókban a régebbieknél. Ezen felül jelentősen javult a bonyolult kiosztások elkészítésének ideje.

 

Inventor élmény

Az Autodesk folyamatosan tökéletesíti a program felhasználói felületét, idén bevezetésre kerül a sokak által kért és várt Sötét Téma (Dark Theme) technical preview formájában. Ez azt jelenti, hogy még nem az egész felület alkalmazza ezt, az ügyfelek visszajelzései és tapasztalatai alapján fogja az Autodesk továbbfejleszteni ezt a funkciót.

Ezen felül rengeteg parancs megkapta az új, dokkolható ablakot.

 

Alkatrészek kezelése

Az alkatrész környezetben rengeteg parancs megkapta az új, dokkolható ablakot.  A vázlatkörnyezetből júl ismert ablakos kijelőlés immár 3D környezetben is ugyanúgy használható testek, felületek kijelölésekor. Továbbfejlesztették a lemezkörnyezetben az Unwrap parancsot, valamint Flange készítésekor megadhatunk meglévő geometriát referenciaként. A 3d méretek is új funkciókkal bővültek, mint példáus a Custom iProperty támogatás.

 

Összeállítások kezelése

Az Inventor 2021-ben továbbfejlesztették a fájlelnevezési beállításokat a szakirányú környezetekben, mint például a vázszerkezet- vagy a csővezeték tervező, valamint a tükrözés és a másolás. Mostantól teljes mértékben testre szabhatjuk az elnevezési szisztémát és azt is beállíthatjuk, hogy a Browserben a fájlnév jelenjen meg ezeknél az elemeknél.

A tengelytervező után a csavarkötéseknél is beállítható, hogy ezek az elemek ne kerüljenek külön al-összeállításba, hanem közvetlenül a főösszeállításba helyezzük el őket.

 

Rajzok

A rajzkezelésben több újdonságot is találunk. Az egyik legfontosabb, hogy az Autodesk továbbfejlesztette a rajzlapsablonokat, mostantól különböző rajzlapformátumokat is elmenthetünk, amelyek azon felül, hogy automatikusan létrehozzák a kiválasztott modell előre definiiált nézeteit, például az alkatrészlistát is elhelyezik. Ráadásul az iLogic lehetőségek is jelentősen bővültek.

Ezen felül nagyban javult a referencia alkatrészek megjeleníthetősége a rajzi környezetben. Egyszerűbbé vált az automatikus középvonalak elhelyezése és a méreteket immár tetszőleges geometriához illeszthetjük.

 

Frame Generator

Az acélszerkezet tervező modulon is fejlesztettek az ügyfelek kérései, ötletei alapján. Egyszerűsödött a Reuse parancs, valamint a Notch parancs népszerű újdonságát, az egyszerűsített kivágási geometriát is kiterjesztették több elemre. 

 

Revit támogatás

Az új Inventor 2021 jelentősen javítja a Revittel való kommunikációt, így már lehetőség van BIM 360-on keresztül megosztani modelleket a két rendszet között.

Reméljük, az újdonságok az Ön tetszését is elnyerik, amennyiben kérdés merülne fel, kérjük, keresse kollégánkat: 
Németh László, +36 30 578 3690, nemeth.laszlo@hungarocad.hu

Kapcsolatfelvétel