Inventor 2022 újdonságok

2021. április 7.

Új év, új Inventor. A legújabb, Inventor 2022 verzió ismét jelentős fejlesztéseket tartalmaz. Az Autodesk kiemelten kezeli az ügyfelek ötleteit, kéréseit a fejlesztési irányok meghatározásánál, számos funkció így került be az új verzióba.

Modell állapotok (Modell States)

Az Inventorban évek óta felmerülő visszajelzés, hogy a részletességi szintek (Level of Deatail) létrehozása nincs kihatással a tétellistára (Bill of Materials, BOM). És ez így is volt helyes, mivel ez alapvetően egy memóriakezelő eszköz és nem „variációkezelő” környezet. Ez utóbbi funkcionalitást az iAssembly nyújtotta.

Azonban a felhasználók jó része szívesebben használta mégis inkább a LOD-ot, így az Autodesk összevonta ezeket a funkciókat (tehát a LOD-ot és az iAssembly-t) egy könnyen kezelhető új felületté.

Ráadásként kiterjesztette ezt alkatrész környezetre is, így mostantól könnyedén létrehozhatjuk egy alkatrész különböző állapotait (pl: gyártási fázisok) vagy variációit egy modern, könnyen kezelhető felületen, amelyhez eddig csak az iPart-ot tudtuk használni. 

Rajzok

A rajzkörnyezetben létrehozott színes nézetek mostantól híven tükrözik a 3D modell megvilágítási stílusában beálló változásokat, és a 3D méretezési felület is tovább fejlődött.

Telepítés

Rendszergazdák, szerződéskezelők számára hasznos újdonság, hogy immár az Autodesk Accounts weboldalon személyre szabott telepítő csomagot állíthatunk össze, majd ezt letöltve és más gépekre másolva vagy onnan elindítva azonnal megkezdhetjük a telepítést, nem kell újra és újra konfigurálni a szoftvert.

Egyszerűsítések (Simplify)

Az eddig is gyakran használt Shinkwrap környezet továbbfejlesztése még egyszerűbbé teszi a modellek geometriájának leegyszerűsítését.

Együttműködés

Revit

Az új 2022-es verzióban tovább fejlődött az együttműködés az Inventor és a Revit között. 

Fusion 

Az új Inventorban megjelenő Send to Fusion gombbal a fájlcsere még gördülékenyebbé vált az Inventor és a Fusion 360 között.

Termelékenység és teljesítmény

Az új Inventor 2022-ben egy új grafikus technológia mutatkozik be, amely jelentősen javítja hardveres erőforrásaink kihasználását. A megnyitás, bezárás jelentős gyorsításán felül az alkatrészek összeállítás környezetben történő szerkeszése is jóval gördülékenyebbé vált.

Új parancsok kapták meg az új, Property Panel kezelőfelületet, amelyek ezen átalakítással könnyebben átláthatóvá váltak.

Az összeállítás környezetben immár gyorsan rá tudunk szűrni azon komponensekre, melyek még nincsenek teljesen lekényszerezve. Ezt az állapotot egyébként egy kis ikonnal is jelezhetjük a browserben.

A sötét téma (Dark theme) is továbbfejlődött a felhasználók visszajelzései alapján.

A fentiek alapján látható, hogy az Autodesknél kiemelt figyelemmel kezelik az ügyfelek visszajelzéseit, reméljük, hogy az újdonságok az Önök tetszését is elnyerik.

 

Tekintse meg az újdonságokkal kapcsolatos előadásunkat!

 

Munkatársaink elérhetősége, további információ és árak:
Inventor termékoldal >
Kapcsolatfelvétel