Inventor 2023 újdonságok

2022. április 4.

Új év, új Inventor. A legújabb, Inventor 2023 verzió ismét jelentős fejlesztéseket tartalmaz. Az Autodesk kiemelten kezeli az ügyfelek ötleteit, kéréseit a fejlesztési irányok meghatározásánál, számos funkció így került be az új verzióba.

 

Általános fejlesztések

Home

Az új, 2023-as Inventor kezdőlapja megújult, mostantól még könnyebben elérjük a legutóbb használt modelleket.

Forgatás

A forgatás parancs mostantól attól függően változtatja a forgatási középpontot, hogy a modell kitölti-e a modell ablakot, esetleg csak egy része látható.

iLogic

Mostantól a Global Form-ok és az External Rule-ok gombként is elhelyezhetőek a Szalag kezelőfelületen, a Multi-Value paraméterekben az elemek sorrendje tetszőlegesen változtatható.

Renderelés

Az új Inventorban választható, hogy a rendereléskor a GPU vagy a CPU dolgozzon, ráadásul egy új renderelő motor is bevezetésre került, ezáltal a megfelelő videókártya birtokában még jobb eredményt érhetünk el rövidebb idő alatt.

Inventor to Fusion 360

Invenorból mostantól egy gombnyomással átkerülhetünk a Fusion 360 CAM, Simulation vagy Generative Design környezetébe.

Alkatrész modellezés

Mark

Mostantól a gravírozási lehetőség kibővül a Mark sajátossággal, melyet a DXF/DWG export is támogat.

Sketch

Az új, 2023-as Inventor verzióban a vázlatokban automatikusan fel tudjuk ismertetni az elavult Project Geometry elemeket és tömegesen tudjuk javítani vagy törölni ezeket. 

A szöveg funkcióba ezentúl a standard és custom iProperty-ket is be tudjuk illeszteni.

Sheet Metal

A lemezkörnyezet is sok újdonságot tartogat. Még több információt jeleníthetünk meg a Browser-ben, a Contour Flange parancs mostantól asszimetrikusan is kihúzható, és a teríték exportálásakor a spline elemek ívekkel is helyettesíthetők.

3D eszközök

A kihúzásnál és a forgatásnál készíthetünk sablonokat (Preset), ahogy pédául a Furat parancsnál tettük eddig. A lekerekítések méretének megadásánál azonnal megadhatunk tűrést és gyorsbillentyűvel állítható a Testek, Síkok és Vázlatok láthatósága (Visibility).

Az új, 2023-as Inventorban a tűrésezett paraméterek is kényelmesebben kezelhetők és a táblázatban azonnal látjuk a beállított tűréseket.

Összeállítások

BOM

A BOM listában szabályozhatjuk a nulla darabszámmal rendelkező sorok láthatóságát, amely a modellállapotok használatát segíti elő. 

Általános fejlesztések

A tavaly bemutatott modellállapotok nagy népszerűségnek örvendenek, ezek kezelésében sok előrelépés történt. Ráadásul a helyettesítő modell (Substitute Model State) állapotban a nem értelmezhető parancsok mostantól kiszürkülnek, javítva ezzel az átláthatóságot.

A kényszerek ezentúl a szerkesztésük közben is suppress-elhetők.

A 3D méretek is új funkciókkal bővültek, így még teljesebb hozzáférésünk van az iProperty-khez.

Immár a csővezeték tervező modulban is a legtöbb parancs megjegyzi a legutóbb használt értéket.

Teljesítmény

Az Inventor gyorsasága szignifikánsan nőtt a sok menetet és/vagy Punch sajátosságot tartalmazó modellek esetében.

 Rajz

Rajzkörnyezetben számtalan apró, a kezelhetőséget érintő finomhangolás történt, például a referenciafelületek, felülvetítések és részletrajzok kezelése kapcsán.

 

Munkatársaink elérhetősége, további információ és árak:
Inventor termékoldal >
 

 

HungaroCAD Gépipari Találkozó

HungaroCAD Gépipari Találkozó

Vegyen részt közelgő élő eseményünkön, melyen személyesen is felteheti kérdéseit kollégáinknak többek között az Inventor 2023 újdonságaival kapcsolatban is!

Időpont: 2022. április 20.  9:30-tól
Helyszín: NH BUDAPEST CITY Hotel, Madrid terem  (1137 Budapest, Vígszínház u. 3.)

Részletek, regisztráció: Gépipari Találkozó – Autodesk 2023 újdonságok | HungaroCAD
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Kapcsolatfelvétel