Inventor Tolerance Analysis

2019. március 6.

Az Inventor Tolerance Analysis egy új nagyteljesítményű kiegészítés a Product Desing Collection gépészeti szoftvercsomagban!

A gyártási tűréshatárok jelentősen befolyásolják a költségeket és a minőséget. Kompromisszumokat lehet kötni a megfelelő illeszkedés biztosítására, azonban a méretláncok kézi kiszámítása könnyen okozhat komoly működési hibákat.

Ha túl szigorú tűréssel gyártunk, akkor az  felesleges többletkiadást jelent, ha durvább tűréssel, akkor a termékünk esetleg nem fog jól működni. A munkadarabok gyártási tűrését mindig a termék működési feltételeiből kell levezetni. Ezt a munkát méretlánc elemzéssel végezhetjük el.

Az Autodesk Inventor Tolerance Analysis célja, hogy segítsen az Inventor felhasználóknak a tájékozott döntések meghozatalában a gyártási tűrések meghatározása során. Az Inventor Tolerance Analysis egy CAD-beágyazott, 1D megoldás, amely segít megérteni a modell mechanikai illeszkedését és működési jellemzőit a megadott tűrések alapján. A méretlánc automatikusan épül fel az összeszerelési modellben meghatározott kapcsolatok alapján, és a felhasználók a modell alapú definíciós lehetőségeket használva a tűrésértékeket közvetlenül a Tolerancia Analysis keretein belül szerkeszthetik, tovább optimalizálva ezzel a folyamatot a tervezés és a gyártás között.Inventor tolerance

  • Pontosabb tervek/modellek
  • Tervezés és gyártás szoros együttműködése
  • Kevesebb gyártási  hiba
  • Gyorsabb termékmegjelenés
  • Nagyobb profit

Az Inventor Tolerance egy önálló szoftver, mely a Product Design Collection gépészeti programcsomag részeként kerül forgalomba. Az új kiegészítéssel a szoftvergyűjtemény még átfogóbb és pontosabb megoldást nyújt a gépészeti tervezés területén.

Product Desing Collection gépészeti szoftvercsomag elemei

Vissza a főoldalra

Kapcsolat: Füzi Csaba, mobil: +36 30 297 7982, email: fuzi.csaba@hungarocad.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel