V-Ray 5 for SketchUp

2020. november 11.

A V-Ray 5 for SketchUp hivatalosan is megjelent! Valósidejű megjelenítés a beépített V-Ray Vision-nel, okos megvilágítási és az utómunkát lehetővé tevő eszközök teszik könnyebbé és gyorsabbá a legjobb renderek elkészítését.

V-Ray 5 for SketchUp banner

Fotorealisztikus és valós idejű megjelenítés egyben, és mindkettő együtt a SketchUp-ban. Kezdőtől a profiig, a V-Ray 5 minden felhasználó számára rendelkezik az összes olyan eszközzel, amelyre szükség van a SketchUp projektek elejétől a végéig történő megjelenítéséhez.

A V-Ray 5 for SketchUp fő jellemzői

Vizualizáció valós időben.
Az új V-Ray Vision funkcióval, munka közben valós időben, realisztikus módon láthatjuk a modellt a SketchUp-ban. Mozoghatunk a modell körül, alkalmazhatunk anyagokat, beállíthatjuk a fényeket és kamerákat – mindezt realisztikus, valós idejű nézetben. Ha készen vagyunk a modell beállításaival, jöhet a fényképminőségű megjelenítés.

Könnyű világítási beállítások.
Renderelés után is módosíthatunk a világítási beállításokon. A Light Mix használatával, amint a jelenet feltűnik, interaktív módon, könnyen beállítható bármelyik fényforrás fényereje és színe, anélkül, hogy újra kelljen renderelni.

Véletlenszerűség hozzáadása az anyagokhoz.
Annak érdekében, hogy valósághűbbek legyenek az anyagok, új eszközök kerültek a programba, amelyekkel véletlenszerűvé tehetjük a textúrák és színek használatát. A VRayUVWRandomizer lehetővé teszi a textúra véletlenszerű kiválasztását. Koordinálja és magában foglalja a sztochasztikus burkolatot. Automatikusan javítja az ismétlődő textúrákat. Beépített eszközeivel a VRayMultiSubTex anyagához is hozzáadódnak a véletlenszerű színek.

Továbbfejlesztett Sun and Sky modell.
A továbbfejlesztett Sun & Sky modell pontosabb, a napkelte és a napnyugta is jobban néz ki, még akkor is, amikor a nap a láthatár alá süllyed.

Optimalizált V-Ray Core.
A V-Ray 5 az eddigi leggyorsabb és legjobb renderelési élményt nyújtja.

Új szoftverarchitektúra.
A megújított V-Ray háttérprogramnak köszönhetően sokkal gyorsabb lett a jelenetek betöltése és exportálása. A terveket az új Light Gen eszközzel a legjobb megvilágításban láthatjuk, amely automatikusan létrehozza a bélyegképeket a SketchUp modell jelenetekhez. Így számos környezeti megvilágítási lehetőség közül egyszerűen és gyorsan választhatunk, és a megfelelő megjelenítéssel már renderelhetünk is.

Renderek utólagos feldolgozása a V-Ray-ben.
A V-Ray 5 funkciók egyike az új V-Ray Frame Buffer. A beépített szerkesztővel színkorrekciókat végezhetünk, kombinálhatjuk a megjelenítési elemeket, és menthetjük ezeket a beállításokat – így a későbbi rendereknél egyből használhatjuk őket. Mindezt anélkül, hogy másik alkalmazásra szükség lenne.

Új rétegezésű V-Ray anyagok.
A V-Ray Material mostantól beépített Coat és Sheen rétegeket tartalmaz. A Coat megkönnyíti a fényvisszaverő bevonattal ellátott anyagok létrehozását, mint például a lakkozott fáét. A Sheen megkönnyíti olyan szövetek készítését is, mint a selyem, a szatén vagy a bársony.

Továbbfejlesztett kontúrvisszaadás.
A globális kontúrszabályozás nagyobb ellenőrzést biztosít a kontúrvonalak felett, így minden eddiginél könnyebb a szemléltető megjelenítés beállítása a modelleken.

Piszok és időjárási viszonyok.
A továbbfejlesztett V-Ray Dirt textúrával a SketchUp modelljeinknek viharvert állapotú megjelenését állíthatjuk be. Hozzáadhatunk a modell felületeihez szennyeződést és csíkokat, bárhol – a sarkokban vagy a teljes felületen.

Új dokumentált API.
A fejlesztők számára teljesen újonnan dokumentált API áll rendelkezésre, hogy ezt használva saját eszközeiket könnyen illeszthessék a V-Ray for SketchUp- hoz.

Bővebben az újdonságokról >

Vásárlási lehetőségek >

Kapcsolatfelvétel