Revit 2019 újdonságok

A Revit 2019 számos újítást tartalmaz. Nézzük melyek is ezek!

Több olyan funkció is megvalósult és bekerült a programba, amely korábban a Revit kívánságlistán szerepelt. Ezek közül volt egy-kettő amely több, mint 2000 felhasználó által kért funkcó volt: a nézetek kezelhetőségének javítása és az átváltahatóság a 3D környezetek között, illetve a több monitoros munka támogatása. Nagyon sokan kérték korábban a szűrések beállításához a VAGY (OR) lehetőséget is. Ez szintén bekerült az új verzióba.

Az elmúlt néhány verzióban a Revit nagy lépéseket tett az gépesített kivitelezési folyamatok támogatásának irányában. Jobban tud kapcsolódni a kivitelezési és gyártási munkafolyamatokhoz. A Revit 2019 további új funkciókkal bővült a részletes acélszerkezettervezés és az előregyártott vasbetonszerkezetek tervezése terén. Továbbá a Revit 2019 több fejlesztést is tartalmaz az elsődleges/másodlagos csőhálózatok modellezésével kapcsolatban.

A Revit 2019 természetesen tartalmazza azokat az új funkciókat és fejlesztéseket is, amelyek az előfizetők számára már elérhetők voltak a Revit 2018.1 és Revit 2018.2 frissítésekben.

Több monitor támogatása

A továbbfejlesztett munkaterületen a nézetek tetszés szerint elrendezhetők a fülekre bontott dokumentumokkal, amelyeket rögzíthet, egymásra helyezhet és több monitoron tekinthet meg.

 Videó

 

 

 


Szintek megjelenítése a 3D nézetekben

A projekt fontos bázismagasságainak átlátható megjelenítése és alakítása, a szintek megjelenítése 3D nézetben.

 Videó

 

 

 


A VAGY használata szűrőkben

Hozzon létre több szabályt és beágyazott készleteket tartalmazó nézetszűrőket ÉS és VAGY feltételek kombinálásával.

 Videó

 

 

 


Vágatlan perspektivikus nézetek

Teljes képernyős, vágatlan perspektivikus nézetekben dolgozhat. A nézetben szabadon mozoghat a nagyítás, az eltolás és a keringés parancsokkal.

 Videó

 

 

 


Kettős kitöltési minták

A kitöltések elkészítéséhez a sraffozási minták két rétegben helyezhetők egymásra. Ezáltal komplexebb felületeket is be lehet mutatni.

 Videó

 

 

 


Egyedi acélkapcsolatok

Egyedi acélszerkezeti kapcsolatok modellezési lehetősége a dedikált eszközök révén, továbbfejlesztett átjárhatóság az Advance Steel részlettervező programmal.

 Videó

 

 

 


Acélelemek mérnöki dokumentációja

Pontos mérnöki dokumentáció hozható létre az acélszerkezeti elemekről, amely tartalmazza az acélkötések részletes adatait is.

 Videó

 

 

 


Szabadformájú vasalásalakzatok egyeztetése

A Revit segítségével egyeztethetők a meglévő vasalási családok, illetve létrehozhatók új vasalási családok szabad formájú rúdgeometriák alapján, gyártást segítő paraméterek hozzáadásával.

 Videó

 

 

 


Autodesk Drive

Az egyének és kis csapatok igényeire szabott adattárhelyen biztonságosan tárolhatók, megtekinthetők és megoszthatók a  2D tervek, a 3D modellek.

 Bővebben

 

 

 


Előregyártott tartólemezek automatizálása

Szegmentálás elvégzése, vasalás hozzáadása előre meghatározott szabályok szerint, műhelyrajzok létrehozása, és CAM exportálás futtatása.

 Videó

 

 

 


Összetett csőrendszerek

Továbbfejlesztett nyomásveszteség-elemzés az összetett rendszerekhez, az elsődleges/másodlagos hidronikus rendszerek leválasztásának támogatása.

 

 

 

 


Párhuzamos szivattyúelemzés

Szivattyúk párhuzamos elemzése a hidronikus csőrendszerekben, könnyen kiszámítható a vízmennyiség az üzemben lévő és a készenléti állapotú szivattyúk adatai alapján.

 

 

 

 


Verziószám mutatása

A Revit modellfájlok megnyitásakor az előnézeti kép alatt kiírásra kerül, hogy milyen verziójú a fájl. Ezzel megelőzhető, hogy feleslegesen nyissunk meg olyan fájlokat, amelyeknél sokáig tartana a frissítés az aktuális verzióra. Illetve lehet látni, hogy melyik verzióval érdemes megnyitni.

Videó

 

 

 

 


Korlátok vághatósága

A modellben elhelyezett korlátok bekerültek azok közé a modellelemek közé, amelyekre használhatók a szétvágási műveletek.

Videó

 

 

 

 


Oda-vissza válthatóság perspektíva és axonometria közt

A 3D modellnézetekben végzet munka során most már oda-vissza át lehet váltani a párhuzamos vetítés és a perspektíva között.

Videó

 

 

 

 


Scope box fejlesztése

A scope box fejlesztésével a 3D nézetekben a section box automatikusan tudja követni a scope box változásait.

Videó

 

 

 

 


Fizikiai alapú anyagok

Az anyagtárban megjelentek az eddigi anyagoknál lényegesen jobb megjelenítést biztosító fizikai alapú anyagok.

Videó

 

 

 

 


Nézetek kezelése lapfülekkel

A különböző nézetek közötti átváltást most már itt is lehet fülekre kattintva végezni. Így néhány nyitott lap esetében könnyen áttekinthető, hogy mely nézetek vannak nyitva.

Videó

 

 

 

 


Revit termékoldal >

Kapcsolatfelvétel