Revit 2021 újdonságok 1. rész

2020. április 23.

Örömmel osztjuk meg az legújabb verzió újdonságait! A Revit 2021 számos, a felhasználók által javasolt fejlesztést, az alapvető funkciók tovább fejlesztéseit és innovatív új funkciókat tartalmaz.

Revit 2021

A Revit 2021 készítőinek fő szempontja az volt, hogy mindegyik szakág számára egy jobb, fejlettebb programot adjanak ki.  A fejlesztések során három nagyobb területre összpontosítottak: hatékonyabban és könnyebben lehessen használni, legyen jobb az együttműködés és adatcsere terén, valamint legyen jobb a megjelenítés. 

Az újdonságokat ismertető sorozatunkban bemutatjuk a legfontosabb fejlesztéseket. Ebben az első részben azokat, amelyek minden szakág számára és az építészeti tervezés területén hoznak új funkciókat. Külön ismertetőt szánunk a szerkezettervezési, épületgépészeti és épületvillamos újdonságoknak.

Platform újdonságok


PDF és kép csatolás

Csatolhatunk PDF-fájlokat vagy képfájlokat egy 2D-nézetbe egy helyi vagy felhőalapú tárhelyről. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a BIM folyamaton kívülről mások által megosztott 2D-dokumentumok hatékony felhasználását referenciaként.

Revit 2021 - PDF és kép csatolása

Videó >


Cloud Model Hosting Európában

A Revit felhőben tárolt csoportmunkában használt és nem csoportmunkában kezelt modelljei is tárolhatók európai adatközpontokban.

Videó >


Továbbfejlesztett BIM 360 projekt navigáció a Revit Home alkalmazásban

A felhőben tárolt modellek gyorsabban megtalálhatók és könnyebben elérhetők a program nyitóoldaláról a jobb BIM 360 fiók- és projektnavigációval.

Videó >


Testreszabott Revit munkaterület

A program telepítésekor a korábbihoz képest többféle profilt állíthatunk be. Ez lehetővé teszi a Revit számára, hogy a munkakörünkhöz, a feladatainkhoz szükséges szakági eszköztárakat tegye csak ki a kezelőfelületre.

Videó >


Táblázatkezelési eszközök fejlesztései

A táblázatkezelésbe bekerült néhány hasznos eszköz. Lehetővé vált a táblázatok sorainak a váltott színekkel történő megjelenítése. A táblázatok fejléceinek rögzítése, és a táblázatok igény szerint nagyíthatók lettek.

Videó >


Infrastruktúra és Híd kategóriák

A Revit 2021 esetében a beépített kategóriák kibővültek, hogy jobban támogassák a hídtervezését. Ez támogatja a Civil Structures munkafolyamatot az Autodesk InfraWorks és a Revit segítségével.

  • Új infrastrukturális szakági kategória került be a program kimutatáskészítő részébe.
  • Az Infrastruktúra kategórián belül belül elérhető 26 modellkategória és 20 feliratozási kategória. Ezek a kategóriák használhatók a láthatóság / a grafikus felülbírálás, az objektumstílus, a táblázatok és a címkék beállításakor.

Videó >


A Dynamo 2.5 telepítve van

A Dynamo Revit 2.5 automatikusan települ a Revit telepítésével együtt, és belső eszköztárra kerülnek az indítóikonjai. A Revit frissítése nem érinti a korábbi Revit verzióval telepített Dynamo verziókat.

  

Videó >


Új Dynamo Revit csomópontok

Tíz új Dynamo csomópont (Node) érhető el az elem kategóriában. Ezen csomópontok hozzáadása lehetővé teszi a Revit elemek funkcióinak egyszerű kezelését.


Nézetszűrők használata nézeteken belül

A nézeteknél alkalmazott nézetszűrők engedélyezhetők és letilthatók a Láthatóság és grafika (Visibility and Graphics) párbeszédpanelen. A nézetszűrő-effektusok be- és kikapcsolhatók, ahelyett, hogy a szűrőt hozzáadnánk vagy eltávolítanánk a nézethez.

Videó >


Címkék forgatása az elemekkel együtt

A címkékhez készült egy új egy új family paraméter, a Rotate With Component. Ez a paraméter segít abban, hogy gyorsabb legyen a rajzok címkézése.

Videó >


  Void Cut Family Geometry Type és példányparaméterek

A családokban használt kivágások (Void) könnyebb kezelhetőségéhez új paraméter készült: Cuts Geometry. Ez a paraméter szabályozza, hogy a modellbe illesztett családelem bevágja-e magát a csatlakozó modellelembe.

Videó >


Konzisztens Linestyle elnevezés

Kis változás, hogy a Revit fájlokban lévő alapértelmezett vonalstílusok zárójelekkel lettek ellátva, és a lista alján jelennek meg.


Autodesk tartalmak betöltése

Készült egy új ikon az Insert eszköztárra a különböző országspecifikus Autodesk Revit 2021 elemtárak internetes letöltési helyének megnyitásához.


Építészeti újdonságok


Generatív tervezés

Ezzel a vadonatúj, innovatív eszközzel alternatívákat hozhatunk létre a célok és szempontok alapján a megoldások gyors áttekintéséhez. Gyorsabban iterálhatunk az automatizálás erejével, és több információ alapján hozhatók meg a szükséges döntések. Az induláskor a funkciók kipróbálásához használhatjuk a mellékelt mintákat és/vagy testreszabhatjuk a lefuttatandó munkafolyamatot saját igényeink szerint a Dynamo alkalmazásban.

Revit 2021 -Generative tervezés

Videó >


Valós idejű realisztikus nézetek

A valósághű (Realistic) látványstílus jobb grafikával és gyorsabb navigációval bővült. Jobb minőségű, finomabb lett az automatikus expozíció és az élek megjelenítése a grafikus megjelenítési opciók engedélyezésekor.

Videó >


Ferde falak

A Revit 2021-ben készíthetünk ferde falakat is. A fal létrehozásakor vagy módosításakor használhatjuk a Cross-Section paramétert annak a dőlés beállításához. Ezután használja a Angle from Vertical paramétert a -90 és +90 fok közötti szög meghatározásához, ahol a nulla fok a függőleges.

Videó >


Revit – Inventor kapcsolat

A Revit és az Inventor közötti együttműködés fejlesztésével a két program közti adatcsere sokkal gördülékenyebb lett. Az új funkciók hatékonyabbá teszik a tervezés és gyártás közötti munkafolyamatokat.

Videó >


A Revit 2021 újdonságait bemutató ismertetőnk következő részeiben a szerkezettervezési, épületgépészeti és épületvillamos újdonságokat vesszük sorra.

Revit termékoldal >

Kapcsolatfelvétel