Sajtóközlemény

2022. szeptember 13.

Az ARKANCE – a GROUPE MONNOYEUR leányvállalata – felvásárolta az ASIDEK-et a CT-től.


AZ ARKANCE – A MONNOYEUR CSOPORT LEÁNYVÁLLALATA –
FELVÁSÁROLTA AZ ASIDEK CÉGET

 

Sajtóközlemény: 2022. szeptember 13., az ARKANCE – a GROUPE MONNOYEUR leányvállalata – felvásárolta az ASIDEK-et a CT-től. Az 1992-ben alapított Asidek Spanyolországban és Portugáliában az építő- és gépipar digitalizációs folyamatainak egyik kulcsszereplője. Ezzel kiegészíti megoldási portfólióját, és megerősíti vezető pozícióját a CAD és BIM technológiák forgalmazásában egész Európában és Törökországban. Az Arkance Systems a Benelux államokban, Franciaországban, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Törökországban, Finnországban, Magyarországon, Spanyolországban és Portugáliában működő irodákkal megerősíti pozícióját Európában, mint Platinum Autodesk partner.

 

Partner az okosabb építésért

Az akvizíció összhangban áll a GROUPE MONNOYEUR azon stratégiájával, hogy vezető európai értékesítési hálózatot hozzon létre, mely támogatja ügyfeleit – magas- és mélyépítő vállalkozásokat, tervezőirodákat, infrastruktúra fejlesztőket, gyártócégeket, valamint bánya és kőfejtő üzemeket – digitalizációs útjuk során.

“Az ARKANCE mindössze néhány év alatt az AUTODESK európai viszonteladói hálózat egyik meghatározó szereplőjévé vált, és mára Európa számos országában vezető pozíciót foglal el. Rendkívül elégedettek vagyunk tevékenységünk csoportunkon belüli fejlődésével, és azzal az egyedülálló értékajánlattal, amit az építőipar, de szélesebb körben a gyártóipar szereplői számára is nyújtani tudunk.” – hangzott el Philippe MONNOYEUR, a GROUPE MONNOYEUR vezérigazgatójától.”

A GROUPE MONNOYEUR, amely a CATERPILLAR európai márkakereskedői tevékenységén keresztül történelmileg az építőipari üzletághoz kapcsolódik, már nagyon korán felismerte, hogy a digitalizáció hosszú távon milyen jelentős hatással lesz ügyfeleire.

Az ASIDEK felvásárlásával az ARKANCE az Autodesk egyik legnagyobb hozzáadott értékkel rendelkező dél-európai viszonteladójába fektet be, amely Spanyolországban és Portugáliában 9 irodából álló hálózattal rendelkezik.

 

A spanyol és a portugál piacra lépés

Gregoire ARRANZ, az ARKANCE vezérigazgatója szerint: „Nagyon izgatottan és büszkén osztom meg Önökkel, hogy az ASIDEK az Arkance részévé válik. Az ASIDEK erős pozícióval rendelkezik a dél-európai piacon, amivel jelentősen növeljük jelenlétünket az európai piacon. Szakértőkből és szakemberekből álló csapatunk bővül, így még inkább képesek leszünk támogatni ügyfeleinket a digitális átállásban, most és a jövőben. Örömmel üdvözlöm az ASIDEK 42 munkatársát az ARKANCE családban. Az ASIDEK a CAD/CAM/CAE/PLM technológiák tanácsadására és bevezetésére összpontosít a legkülönfélébb ipari ágazatokban (pl. építészet, mérnöki tevékenység, építőipar, természeti erőforrások, repülőgépipar, autóipar vagy ipari gépek).”

Jesus Prieto, a CT vezérigazgatója és elnöke elmondta: „az ARKANCE nagyra értékeli az ASIDEK vezető szerepét, mint Dél-Európa egyik legrelevánsabb platina viszonteladóját. Az integráció lehetővé teszi Iker Ochoa és az egész ASIDEK csapat számára, hogy tovább növekedhessen egy olyan szervezeten belül, amely kizárólag az Autodesk üzletágra összpontosít. A CT továbbra is a digitalizáción alapuló új üzletágak fejlesztésére fog összpontosítani.”

 „Az Asidek csapata örömmel csatlakozik egy olyan kiváló csoporthoz, mint az ARKANCE SYSTEMS. Bízunk abban, hogy a megtett lépések hozzájárulnak mind az ASIDEK csapat szakmai és személyes fejlődéséhez, valamint ahhoz, hogy továbbra is az élvonalban maradjanak Spanyolországban és Portugáliában. Kétségtelen, hogy ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is segítsük ügyfeleinket digitális átalakulási folyamataikban, hogy hatékonyabbak és versenyképesebbek legyenek” – mondta Iker Otxoa, Spanyolország és Portugália ügyvezető igazgatója.

 

A CT-ASIDEK-ről

Az Asidek, az Autodesk Platinum Partnere, és az Autodesk CAD, CAM, CAE, PLM és BIM megoldások tanácsadói szolgáltatásainak, bevezetésének és oktatásának vezető vállalata. Az Asidek 1992-es alapítása óta elkötelezett az innováció és a legfejlettebb technológiák alkalmazása iránt az ipar, az építészet, a mérnöki és építőipar területén Spanyolországban és Portugáliában. A CT vezető technológiai csoport, amely innovációs megoldásokat és mérnöki szolgáltatásokat nyújt a repülőgépipar, az űrkutatás, a haditengerészet, az autóipar, a vasút, az energiaipar és az ipari üzemek területén. A CT 1988 óta az innováció révén feszegeti a technológia határait, új szintre emelve a teljesítményt a termékek teljes életciklusa során, a tervezéstől a gyártáson át az értékesítés utáni mérnöki támogatásig. A CT sikerét nyolc országban több, mint 1800 tehetséges munkatársának köszönheti. www.thectengineeringgroup.com

 

A GROUPE MONNOYEUR-ről

A GROUPE MONNOYEUR egy 1906-ban alapított családi vállalkozás, amely hatékony termelőeszközöket és kezelési megoldásokat kínál ügyfelei számára az építő- és gépipar területén – a BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS és IPSO értékesítési hálózatán keresztül. Mindemellett a GROUPE MONNOYEUR az energiaellátás és digitalizációs kihívások során is segíti ügyfeleit az ENERIA és az ARKANCE leányvállalatain keresztül. A több mint 7 500 alkalmazottat foglalkoztató Csoport 18 országban van jelen, és több mint 2,3 milliárd eurós forgalmat bonyolított le 2021-ben.

 

Az ARKANCE-ról  

Az ARKANCE küldetése, hogy európai szakértői hálózatával támogassa ügyfeleit a digitális átállásukban. A csoport olyan globális technológiai vezetők partnere, mint az Autodesk vagy a Trimble, és 800 fős, több mint 12 európai országban jelen lévő szakértői hálózatával digitális megoldásokat forgalmaz és valósít meg a tervezés és a gyártás területén. Ezekkel az Arkance ügyfelei optimalizálják projektjeiket az életciklus minden fázisában, az irodában, otthon vagy a terepen. 

 

Az ARKANCE SYSTEMS-ről 

Az ARKANCE struktúrájában az ARKANCE SYSTEMS az építési projektek teljes életciklusát lefedő szoftver- és alkalmazás szakértelmet kínál. Az ARKANCE SYSTEMS folyamatos stratégiai fejlődésébe fektetve, a felvásárlásokat követően jelenleg 600 munkavállalót foglalkoztat, közülük több mint 250 alkalmazásmérnököt, akik 120 000 felhasználót támogatnak a Franciaországot, Benelux államokat, Lengyelországot, Finnországot, Litvániát, Csehországot, Szlovákiát, Törökországot, valamint Magyarországot felölelő európai hálózatán keresztül és stratégiai fejlődése részeként folytatja a beruházásokat. Szakértői az élen járnak a BIM, a digitális ikrek, az ipar 4.0 és egyéb IoT területek vonatkozásában. Az ARKANCE SYSTEMS az AUTODESK® PLATINUM minősítésű forgalmazója, valamint a TRIMBLE hivatalos értékesítési partnere azokon a területeken, ahol a csoport jelen van. 

 

Kapcsolat további információkért:

Ellis VAN BUN: +31 (0)6 27 83 62 46 / ellis.vanbun@arkance-systems.com
Anabella Leguizamón: +34 679 131 149 / aleguizamon@asidek.es

Kapcsolatfelvétel