Sajtóközlemény

2022. augusztus 23.

Örömmel jelentjük be, hogy 2022. július 19-én az ARKANCE – a GROUPE MONNOYEUR leányvállalata – felvásárolta a HungaroCAD Kft-t, a magyarországi építő- és gépipar digitális megoldások kiemelkedő szereplőjét.


 

AZ ARKANCE – A MONNOYEUR CSOPORT LEÁNYVÁLLALATA  
FELVÁSÁROLTA A HUNGAROCAD KFT.-T

 

Sajtóközlemény: Budapest, 2022. augusztus 23. 2022. július 19-én az ARKANCE – a GROUPE MONNOYEUR leányvállalata – felvásárolta a HungaroCAD Kft-t, a magyarországi építő- és gépipar digitális megoldások kiemelkedő szereplőjét. Ezzel kiegészítve megoldás-portfólióját és megerősítve vezető pozícióját a CAD és BIM technológiák forgalmazása terén, Európában és Törökországban egyaránt.

Az Arkance Systems Autodesk Platinum Partnerként erősíti jelenlétét Európában a Benelux államokban, Franciaországban, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Törökországban, Finnországban és Magyarországon.

 

Partner az okosabb építésért

Az akvizíció célja, összhangban a GROUPE MONNOYEUR stratégiájával, egy vezető európai értékesítési hálózat létrehozása, mely támogatja ügyfeleit – magas- és mélyépítő vállalkozásokat, tervezőirodákat, infrastruktúra fejlesztőket, gyártócégeket, valamint bánya és kőfejtő üzemeket – digitalizációs útjuk során.

“Az ARKANCE mindössze néhány év alatt az AUTODESK európai viszonteladói hálózat egyik meghatározó szereplőjévé vált, és mára Európa számos országában vezető pozíciót foglal el. Rendkívül elégedettek vagyunk tevékenységünk csoportunkon belüli fejlődésével, és azzal az egyedülálló értékajánlattal, amit az építőipar, de szélesebb körben a gyártóipar szereplői számára is nyújtani tudunk.” – hangzott el Philippe MONNOYEUR, a GROUPE MONNOYEUR vezérigazgatójától.”

A GROUPE MONNOYEUR, amely a CATERPILLAR európai márkakereskedői tevékenységén keresztül történelmileg az építőipari üzletághoz kapcsolódik, már nagyon korán felismerte, hogy a digitalizáció hosszú távon milyen jelentős hatással lesz ügyfeleire.

A HungaroCAD felvásárlásával az ARKANCE Magyarországon is erősíti szakértelmét, ahol 2020.05.29-én a gépipari és Infrastruktúra BIM-megoldások másik jelentős szereplőjét, a Varinex-CADStudio-t már felvásárolta. Egy átmeneti időszakot követően a két vállalat ugyanazon ARKANCE SYSTEMS égisze alatt fog működni, mint az ARKANCE szervezet CAD, CAM, PD&M és BIM megoldások szolgáltatója.

 

Egyesítjük erőinket

Benjamin VAN DAELE, az ARKANCE SYSTEMS operatív igazgatójának szavait idézve: “Nagy örömmel köszöntjük a HungaroCAD csapatát az Arkance családban. A HungaroCAD csatlakozása fontos lépés azon törekvésünkben, hogy Európa-szerte támogassuk ügyfeleinket a digitális átállásban. A HungaroCAD az építészeti, mérnöki és építőipari ágazat vezető vállalatává nőtte ki magát. A HungaroCAD-nél és az Arkance Systems HU-nál (korábban Varinex-CADStudio) dolgozó kollégáink mélyreható iparági és szoftverismeretének köszönhetően mindig a legmegfelelőbb megoldásokat tudják ajánlani ügyfeleinknek. Így tovább erősíthetjük pozíciónkat a magyar és az európai piacon egyaránt.”

“Örömmel csatlakozunk az ARKANCE csoporthoz, mint Magyarország vezető Autodesk Gold Partnere. Az elmúlt években organikus növekedést tapasztalhattunk, ügyfeleink ajánlásainak és belénk fektetett bizalmának köszönhetően, akik automatizálási és digitalizációs útjukhoz minket választottak üzleti partnerüknek. Magasan képzett, elkötelezett szakembereket vonzottunk cégünkhöz, támogatva őket fejlődésükben, hogy az iparági kihívások összetettségének megfelelő, értékes szolgáltatást nyújthassunk. Hisszük, hogy az ARKANCE kiterjedt nemzetközi szakértői hálózatának tagjaként, szélesebb körű szolgáltatásokkal támogathatjuk ügyfeleinket. Izgatottan várjuk ezt az új fejezetet, amelyben partnereinkkel továbbra is együttműködve segítjük őket üzleti céljaik elérésében, az építészeti, mérnöki, építő- és gyártóipari területeken egyaránt.” – fűzte hozzá Sabathiel Balázs, a HungaroCAD Kft. cégvezetője.

 

A HungaroCAD-ről

Az 1991-ben, az ország egyik legelső AutoCAD viszonteladójaként alapított HungaroCAD, mára a magyarországi építészeti, mérnöki, építőipari és gyártó cégek megbízható és elismert partnerévé vált. A HungaroCAD több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az Autodesk megoldások, a CAD szoftverek és szolgáltatások terén.

Az iparági szakértőkből és mérnökökből álló csapatunkkal azon dolgozunk, hogy ismereteinkkel és szaktudásunkkal segítsük ügyfeleinket céljaik elérésében. Megvizsgáljuk és optimalizáljuk a koncepcióalkotás, a tervezés és a gyártás menetét, majd a megfelelő szoftver- és hardvereszközöket a megfelelő folyamatokhoz illesztjük. Így egy gördülékeny digitális munkafolyamatot hozunk létre ügyfeleink üzleti igényeihez.

 

A GROUPE MONNOYEUR-ről

A GROUPE MONNOYEUR egy 1906-ban alapított családi vállalkozás, amely hatékony termelőeszközöket és kezelési megoldásokat kínál ügyfelei számára az építő- és gépipar területén – a BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS és IPSO értékesítési hálózatán keresztül. Mindemellett a GROUPE MONNOYEUR az energiaellátás és digitalizációs kihívások során is segíti ügyfeleit az ENERIA és az ARKANCE leányvállalatain keresztül. A több mint 7 500 alkalmazottat foglalkoztató Csoport 18 országban van jelen, és több mint 2 milliárd eurós forgalmat generált 2020-ban.

 

Az ARKANCE-ról  

Az ARKANCE küldetése, hogy európai szakértői hálózatával támogassa ügyfeleit a digitális átállásukban. Az ARKANCE Csoport 4 divízióban – ARKANCE SYSTEMS, ARKANCE OPTIMUM, ALLTERRA és SITECH – dolgozó 650 munkatársa globális vezető vállalatok – kiemelten az AUTODESK & TRIMBLE – olyan megoldásait forgalmazza és segíti bevezetni, melyek a kivitelezési és ipari projektek teljes életciklusát lefedik, egészen az irodai munkától a helyszíni folyamatokig.  

 

Az ARKANCE SYSTEMS-ről 

Az ARKANCE struktúrájában az ARKANCE SYSTEMS az építési projektek teljes életciklusát lefedő szoftver- és alkalmazás szakértelmet kínál. Az ARKANCE SYSTEMS folyamatos stratégiai fejlődésébe fektetve, a felvásárlásokat követően jelenleg 550 munkavállalót foglalkoztat, közülük több mint 250 alkalmazásmérnököt, akik 100 000 felhasználót támogatnak a Franciaországot, Benelux államokat, Lengyelországot, Finnországot, Litvániát, Csehországot, Szlovákiát, valamint Magyarországot felölelő európai hálózatán keresztül. Szakértői az élen járnak a BIM, a digitális ikrek, az ipar 4.0 és egyéb IoT területek vonatkozásában. Az ARKANCE SYSTEMS az AUTODESK® PLATINUM minősítésű forgalmazója, valamint a TRIMBLE hivatalos értékesítési partnere azokon a területeken, ahol a csoport jelen van. 

 

Kapcsolat további információkért:

Ellis VAN BUN: +31 (0)6 27 83 62 46 / ellis.vanbun@arkance-systems.com
Juhász Dalma: +36 20 343 8272 / juhasz.dalma@hungarocad.hu

 

Kapcsolatfelvétel