Autodesk Construction Cloud

Az Autodesk Construction Cloud egy felhőalapú megoldásrendszer, amely kifejezetten az építőipar számára lett fejlesztve. Számos modulból és funkcióból tevődik össze, melyek mindegyike a felhasználói igények és visszajelezések alapján kerül kialakításra.

Ezt jól tükrözi, hogy az Autodesk Construction Cloud a BIM 360 rendszert váltva, már az új, második generációs platformként, megújult és bővített szolgáltatásokkal áll a felhasználók szolgálatába.

Felépítése


Működése

A következő példában szeretnénk bemutatni az előfizetési rendszer rugalmas működését:

Az alábbi ábrán  egy 10 fős csoport szeretne egy cégen belül, egy adott projekten felhőalapon együtt dolgozni (sárga színű csapat), továbbá 3 főt vonnak be a projektbe másik vállalkozásból (kék színű csapat).

A rendszer alapja az Autodesk Docs, azon személyek akiknek Collaborate, Collaborate Pro, Takeoff vagy Build licenszük van, már rendelkeznek a Docs összes funkciójával.

Egy projekt felhőalapú munkafolyamataihoz, nem szükséges mindenkinek rendelkeznie az összes termékkel, azt a terméket kell használnia, ami számára a megfelelő.

 • A cégben 2 fő az építési területen a minőségbiztosításért felel, ellenőrző listát készítenek és kezelnek, nekik kell a Build csomag.
 • A 3 tervező kollégának a Collaborate Pro-ra van szükségük a modellek és tervrajzok módosításához és publikáláshoz.
 • Az előkészítésben dolgozó anyagkigyűjtést végző 1 kollégának csak a Takeoff szolgáltatás szükséges.
 • A jóváhagyási munkafolyamatokat kezelő, továbbá a projekt dokumentumaihoz hozzáféréssel rendelkezőknek, pedig a Docs licensz szükséges.

 

A hagyományos felhőalapú fájlkezelő megoldásokhoz képest (OneDrive, Google Drive, DropBox, stb.) itt a központban a projekt áll, ezt tudjuk megosztani. A dokumentumokhoz és a munkafolyamokhoz hozzáférési szinteket biztosítani és a teljes kommunikációt irányítani és rögzíteni.

A projekthez hozzá lehet adni bárkit, akinek van Docs/Collaborate/Collaborate Pro/Takeoff/Build licensze, ez az úgynevezett BYOS működés (Bring Your Own Subscription).

Vagyis, ha a társcégünknél, akivel együtt dolgozunk, van 3 fő, akik bármilyen Autodesk Constricion Cloud előfizetéssel rendelkeznek, a saját előfizetésükkel részt vehetnek a mi projektünkben. Adhatunk nekik jogosultságokat is, például: nem törölhetnek le semmit, csak feltölthetnek file-okat, észrevételeket tehetnek és őket is meg tudjuk adni egy-egy feladat felelősének.

Termékeink bemutatása magyar nyelven: Bővebben »

 • Autodesk Docs

  Autodesk Docs

  Az Autodesk Docs, korábban BIM 360 - Docs, az Autodesk Construction Cloud egységesített platform alapja, egy felhőalapú közös adatkörnyezet (CDE - Common Data Environment),...

 • BIM Collaborate Pro

  BIM Collaborate Pro

  A BIM Collaborate Pro korábbi néven BIM 360 - Design, az Autodesk Construction Cloud egységesített platform része. A BIM Collaborate Pro tartalmazza az összes funkciót, amit a...

 • Autodesk Takeoff

  Autodesk Takeoff

  Az Autodesk Takeoff, az Autodesk Construction Cloud egységesített platform része, melynek használatával 2D és 3D mennyiség kimutatásokat hozhat létre a felhőplatformon, egyéb...

 • Autodesk Build

  Autodesk Build

  Az Autodesk Build, korábban BIM 360 - Build, az Autodesk Construction Cloud egységesített platform része, egy felhőalapú közös adatkörnyezet (CDE - Common Data Environment),...