Ügyfelünk, a Zip Tech fejlődéséről

2021. január 29.

A Zip Tech sikerrel csökkentette szinte nullára a tervezési hibákból eredő kivitelezési módosítások szükségességét. Ezáltal gyorsabban és pontosabban tudják telepíteni berendezéseiket és nem szükséges ad-hoc megoldásokhoz nyúlni.


Büszkék vagyunk, hogy ügyfelünk, a Zip Tech folyamatos fejlődésének részesei lehetünk. 

A cégről

Amióta a Zip Tech 1993-ban megalakult, innovatív, nemzetközi csapatuk sör- és más élelmiszeripari berendezéseket fejleszt, illetve gyárt, azzal a céllal, hogy a legszélesebb termék- és szolgáltatási kínálatot biztosítsa ügyfelei különféle igényeihez. A Zip Tech küldetése olyan berendezések gyártása, amelyek teljes mértékben megfelelnek ügyfeleik üzleti igényeinek. A kiváló minőségű alapanyagok és a magas szintű automatizálás mellett, okos rendszereikkel ötvözik az energia-, költség- és időhatékonyságot. A vállalat a kompromisszumok nélküli minőség biztosítására törekszik, nemcsak a gyártási folyamatoknál, de a szolgáltatások terén is.

Kihívás

Az utóbbi években jól látható, hogy a vevői igények változáson mentek át. Egyre gyakoribb igény a termékek testre szabása, hiszen ezeket a berendezéseket sokszor meglévő más berendezések mellé kell betervezni, és a rendelkezésre álló hely mérete és formája is okozhat kihívást. A másik nehézség, hogy sokszor és gyakran előfordul, hogy a tervezési folyamat során változásokat kell eszközölni a modellen, melynek oka lehet új információ, megváltozott igény vagy egyszerűen tervezői döntés. Ezen változások, információk követése és adaptálása nap mint nap kihívások elé állítja a tervezőket.

 

 

 

Megoldás

A tartályok és a hozzájuk kapcsolódó csővezetékek komplexitása miatt az Inventor parametrikus modellezésének maximális kihasználása volt a cél. A legkorszerűbb Top-Down modellezési megközelítés segítségével a tartályok egy könnyen módosítható csontváz modell alapján kerülnek kirészletezésre, amely minden fontos tervezési információt tartalmaz, így lehetővé teszi, hogy a mérnök a terméket tartsa szem előtt, ne csupán az épp aktuális alkatrészt. A Vault tervadatbázis kezelő rendszerben nyomon követhető a projekt állapota és könnyen megtalálhatók a vonatkozó elemek. Az automatikusan generált fájlnév biztosítja a fájlok egyedi, jól beazonosítható jelölését, és
megkönnyíti a már meglévő elemek újra felhasználását.

 

 

Eredmény

Az Inventor és a Vault használatával a Zip Tech sikerrel csökkentette szinte nullára a tervezési hibákból eredő kivitelezési módosítások szükségességét. Ezáltal gyorsabban és pontosabban tudják telepíteni berendezéseiket és nem szükséges ad-hoc megoldásokhoz nyúlni. Így a kivitelezés költsége is csökkenthető. Egy új projektnél sokkal pontosabb árajánlat készíthető a meglévő, hasonló projektek adatainak felhasználásával, amelyet látványtervként is fel lehet használni.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel