Új trendek a tervezésben és a gyártásban – Inventor és társai

2017. december 4.

A digitalizáció, az okos eszközök, az új gyártási megoldások,  a növekvő felhasználói igények fokozzák a versenyt világszerte. Az új trendek átalakítják a tervezés és a gyártás folyamatát.

A termelés jelentése változik, az ötletek hihetetlen sebességgel válnak termékké.

A felhőalapú együttműködési eszközök hozzáférést adnak szükséges információkhoz   – a tervezőknek , de más munkacsoportoknak (vásárlók, marketing, értékesítés, szállítók) is.

Az információk az Autodesk 360 vagy a Fusion 360 rendszerben intelligens formában érhetők el.

A jobb döntésekhez jó szoftverekre van szükség. A szoftverekbe épített szimuláció, optimalizálás, a felhő alapú tervezőeszközök magas szintű használata ma és a jövőben elengedhetetlen a jobb termékek létrehozásához.

új trendek a tervezésben

A szoftver segít meghozni a döntéseket, a jövőben a tervezőknek meg kell tanulniuk, hogyan támaszkodjanak ezekre az eszközökre.

Digitális Prototípus

Az Autodesk új rendszerei – a Product Design Collection programcsomag kibővített választékával – a teljes tervezési és gyártási folyamatot támogatják.

Az Autodesk Inventorban felépíthető a digitális prototípus, amely a termék digitális szimulációja, az alak, az alkalmasság és a funkciók tesztelésére egyaránt használható.  A digitális prototípus lehetővé teszi, hogy a komplett gyártmányt  virtuálisan „felfedezzék”, felülvizsgálják, mielőtt azt fizikai valójában legyártanák.

A gyártás egyre rugalmasabb és teljesen automatizált, azaz a termelés gyorsan változhat – kisebb sorozatok lehetségesek, amelyek sokkal költséghatékonyabbak, és a termékfrissítések nagy beruházások nélkül hajthatók végre.

Új trendek a tervezben

Az új trendeknek megfelelően az  Autodesk elhatározott az ipari vezető szerepre a tervezés, szimuláció és automatizálás területén.

Az Autodesk beruházásai kiterjednek a  fejlett polimerek, a kompozit anyagok, adaptív megmunkálás, a gyártásközi ellenőrzés, ipari adalékanyag gyártás, és a hibrid adalékanyag / szubtraktív folyamatok területeire. (Factory Design, Delcam, MoldFlow, Inventor HSM, Helius, Magestic Systems, Within, Spark).

A Product Design csomagba – változatlan ár mellett – frissen bekerült elemek:

Inventor HSM

Az Autodesk Inventor HSM  (megmunkálás) 3-5 tengelyes CAM megoldás, amely hatékony CNC-programozási eszközöket épít be a meglévő Inventor felhasználói felületbe, így az NC program az  Inventor munkafolyamatra támaszkodva, már ismert környezetben jön létre a  CNC megmunkáló központokhoz.

Az  Inventor HSM  csomagot kb. 150 db ingyenes posztprocesszorral (Siemens, Fanuc, Heindenhain stb.) szállítjuk.

Nastran in-CAD

Az iparban méltán elismert Nastran megoldó immár a Product Design csomag előfizetői számára is elérhető. Segítségével a legmagasabb szintű végeselem vizsgálat épülhet be a mindennapi tervezési gyakorlatba és döntési folyamatba, hogy jobb, könnyebb és olcsóbban előállítható termékeket hozzunk létre.

Az Autodesk az egyetlen olyan cég, amely egyesíti a szakértelemmel tervezés, a szimuláció, az optimalizálás, és a felhő alapú számítástechnika előnyeit, és a legjobb helyzetben van, hogy vezesse ezt a folyamatot.

 

Kapcsolatfelvétel