Újdonságok infrastruktúra fejlesztőknek – Civil 3D & Infraworks 2022

2021. április 14.

2021. április közepén megjelent a legújabb Civil 3D és Infraworks, melyek az Építőipari termékgyűjtemény részei. Ebből az alaklomból készítettük el ezt az oldalt ahol a legfontosabb újdonságokról találnak információt.

Árak és további információ, munkatársaink elérhetősége : AEC Collection termékoldal >

Civil 3D új funkciók:

Autodesk Grading Optimization

Az Autodesk Grading Optimization egy interaktív eszköz, amely megkönnyíti a különféle földmunkák, például építési területek, közúti csomópontok és az építmények körüli tereprendezést. Olyan optimalizálási algoritmusokból áll, amelyek a felület simasága érdekében dolgoznak, miközben figyelembe veszik a felhasználó által előírt korlátozásokat. Ezek a tervezési korlátok magukban foglalják a rézsűmeredekséget és a vízelvezető elemeket.

Az optimalizálás megkezdése után megfigyelhető a valós idejű problémamegoldás. Több megjelenítési stílust is használhat a felülethez, vagy figyelemmel kísérheti a konvergencia diagramok trendjeit, megállíthat és megváltoztathatja a terveket, vagy hagyhatja futni, amíg megtalálható a kívánt megoldás. Ha a megoldás nem lehetséges, akkor a legjobb közelítést adjuk meg a peremfeltételeken belül.

A földmunka optimalizálása olyan determinisztikus algoritmusokon alapszik, amelyek megpróbálják kielégíteni az összes tervezési korlátot egy felületen.

Ahhoz hogy a fentieket el tudjuk képzelni íme egy videó a működéséről:

Kapcsolódó oldalak

Kapcsolódó nyomvonalak fejlesztés

A Civil 3D 2022 új szolgáltatásai között szerepel a Connected Alignment munkafolyamat kibővített képességei, különösen a bonyolult kereszteződéseknél és csomópontoknál.

A különböző ágak kiválasztásakor a felhasználók szélesebb geometriai lehetőségekkel rendelkeznek az ágak igazításhoz. Kiválaszthat több íves görbét vagy spirálgörbe kapcsolatok kombinációját. A görbe minden szegmenséhez megadhatja a pontos sugarat, a görbe hosszát vagy a szöget. A Civil 3D ekkor generálja az igazítást a bemeneti paraméterek alapján.

A Spirálgörbe Spirál opcióval indirket csomóponti ágat hozhat létre. Számos különböző spiráltípus közül lehet választani. 

A csatlakoztatott nyomvonalak szintén dinamikusak. A felhasználóknak lehetőségük van beállítani a kimenet igazításának spirálhosszát és sugarát vagy görbéjének hosszát.

Az Új kapcsolódó nyomvonalak megoldás támogatja az összetett görbecsoportokat, a szülőillesztések eltolását, a 180 foknál nagyobb görbéket és kiszámítja a társított hossz-szelvények kereszteződését. Ez az eszköz nagyobb irányítást ad a kezébe a csomópont tervezéséhez.


 
 
További új funkciók és kiadási információk elérhetőek a Civil 3D 2022 magyar nyelvű online súgójában.

Infaworks újdonságok:

Model Builder fejlesztése

Az InfraWorks (2022) számára egy új, továbbfejlesztett és korszerűsített interfészt vezettek be annak érdekében, hogy következetesebb élményt nyújtson és javítsa a használhatóságot.

Miután kiválasztotta az érdeklődési területet, megadható a modell neve és alkalmazható egy rövid leírás. Ezután kiválasztható a koordináta-rendszer, és elindítható a modell létrehozásának folyamata.

A modellépítő szolgáltatás összegyűjti a modell felépítéséhez szükséges adatokat, beleértve a terepet, a légi fotókat, az utakat és az épületek adatait. Az elkészült modellt ezután automatikusan eljuttatjuk az InfraWorks-hez, ahol a projekt előrehaladtával hasznosítani és fejleszteni lehet.

Továbbfejlesztett út dekorációk és realisztikusabb környezeti elemek

Az InfraWorks lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Civil 3D-ből dekorációkat adhassanak a komponens utakhoz.

Az úttest jellemzői és díszei az úttest rétegétől függetlenül kerülnek elhelyezésre. Mivel ezek az elemek függetlenek, a modell azonnal megjeleníti a funkciókat, időt és erőfeszítést megtakarítva.

A felhasználók a folyosó mentén elhelyezhetõ nagy dísztárból választhatnak. Módosíthatja az úttest dekorációinak paraméterértékeit az Ön igényeinek megfelelően, és azonnal láthatja az eredményeket. Felülvizsgálhatja a dekorációk határait is, hogy pontosan illeszkedjenek a terv részleteihez.

Mivel a felhasználóknak már nem kell megvárniuk a modell regenerálódását, amikor ezeket az elemeket elhelyezik, különböző paraméterértékeket iterációkkal tesztelhet, és gyorsan reális részleteket adhat a modellhez. Ez az eszköz javítja a felhasználói műveleteket és a teljesítményt úttest folyosóinak és alkatrészeinek létrehozásakor.

Az InfraWorks további fejlesztései közé tartozik a New Vegetation tartalom a Tartalomtárban. Most a felhasználók reálisabb tájképi környezeteket hozhatnak létre, amelyek hozzáadhatók a modellkörnyezethez.

Gyorsan hozzáadhatja a talajtakaró területeket a modellhez sokféle vegetációs lehetőségének segítségével. Az új tartalom nagy teljesítményű kritériumok alapján készül, így nagyobb területek hozhatók létre teljesítményvesztés nélkül.

Az Infraworks új fejlesztései segítenek realisztikusabb modellek létrehozásában, miközben időt és erőfeszítést takarít meg.

Teljes fesztávolságú komplex 3D hídgerendák

Az InfraWorks (2022) új fejlesztései tartalmazzák a hídmodellezés új képességét, amely teljes spektrumú komplex parametrikus 3D hídtartók meghatározását biztosítja.

Ahol szükség van a az alapértelmezett tartók cseréjére, az Autodesk® Inventor felhasználható új komplex paraméteres tartók meghatározására.

A fő szakasz meghatározása a szokásos módon történik, hozzáadva a dimenziós és paraméteres adatokat. Ezután meg lehet kezdeni további jellemzők modellezését a gerenda hossza mentén, mint ebben az esetben számos, egyedileg meghatározott vágással és diafragmával, amelyek a gerenda hosszában vannak elhelyezve.

A logika felhasználható feltételes modellezés definiálására, ha szükséges.

Az újonnan definiált komplex gerendák hozzáadhatók az InfraWorks bridge komponens könyvtárához, és szükség szerint konfigurálhatók. A meglévő gerendarendszer cseréjének folyamata úgy haladhat, hogy kiválasztja az új komplex gerendát a könyvtárból.

A gerendán végrehajtott változtatások ezután nagyon könnyen átmásolhatók akár további kiválasztott tartóelemekbe, akárcsak ebben az esetben, a híd összes tartójába, ami az újonnan definiált hídtartók egyszerű és gyors telepítését teszi lehetővé.

További új funkciók és kiadási információk elérhetőek a Infraworks 2022 angol nyelvű online súgójában.

Árak és további információ, munkatársaink elérhetősége : AEC Collection termékoldal >
 
 
 
Kapcsolatfelvétel