Vault 2018 újdonságok

Az Autodesk tervadatbázis kezelőjének, az Autodesk Vaultnak új, 2018-as változatában is rengeteg új és fejlesztett funkcióval találkozhatunk.

Az alábbi cikkben igyekszünk összefoglalni a fontosabb újdonságokat, amelyek kihatnak a mindennapi munkánkra.

Vault áttekintő

Az Inventorba beépülő Vault áttekintő különválasztható és az Inventor áttetól szeparálva dokkolható, ezáltal a modellezési és a Vault adatok egy időben láthatók és kezelhetők. Természetesen ezek igény szerint dokkolhatók egy második monitorra is.

Vault_áttekintő

Vault mappához ugrás

Közvetlenül az Inventorból megynyithatjuk a Vault Explorerben a fájl mappáját (Go to Vault Folder).

Beillesztés CAD modellbe

A Vault Explorerből egy gombnyomással beilleszthetjük a kijelölt elemet az Inventorban nyitva lévő összeállításba. 

Vault insert to_ ad

Automatikus PDF készítése

Az új Vault 2018-ban új funkcióként az életciklus management folyamatába beépült az automatikus 2D pdf fájlok létrehozása. Ezeket természetesen mind IDW, mind Inventor DWG fájlokból képezhető. Ezek a fájlok egy külön kategóriába (Design Representation) kerülnek, ami lehetővé teszi életciklusuk és tulajdonságainak testreszabását. Természetesen a Job szerverrel az elfogadott állapotba kerülő (Released) fájlokról automatikusan frissíti a hozzájuk kötött pdf-ek tulajdonságait, hogy mindig aktuális adatokkal dolgozhassunk. Ráadásul ezek a pdf fájlok automatikusan csatolódnak (attached) a hozzá tartozó rajzfájlhoz, így mindenki azonnal láthatja és felhasználhatja ezeket.

Elnevezési séma

Az elnevezési sémánál nagyon hasznos fejlesztés, hogy a lista opciónál látjuk a megjegyzés oszlopot is, ami nagyban segíti az átláthatóságot és a könnyű kezelést.

Vault num sch

Kötegelt nyomtatás (Batch Plot)

A kötegelt nyomtatási funkció immáron lehetővé teszi pdf és tiff fájlok nyomtatását is, ráadásul a pdf fájlokat ugyanúgy elláthatjuk vízjellel, mint a hagyományos rajzfájlokat.

Vault batch

Adminisztráció

Az Autodesk felé sok felhasználói visszajelzés érkezett, hogy az Administrator szerepet ketté kellene bontani, mivel olyan felhasználóknak is szükségük volt rá a mindennapi munkához, akik amúgy nem rendelkezhetnének rendszergazdai jogokkal. Az új verzióban  a Configurator Administrator feladatkör lehetővé teszi a tulajdonságok, életciklusok, tételek, változási kérelmek és saját objektumok kezelését és konfigurálását.

Vault admin

Láthatjuk tehát, hogy a Vault 2018-as kiadása is bővelkedik olyan újdonságokban, amely még gyorsabbá és egyszerűbbé teszi tervadataink dokumentálását, nyomon követését és újra felhasználását.

Az Autodesk Vaultról további információkat talál ITT.

 

Kapcsolatfelvétel