Vault 2022 újdonságok

2021. május 1.

Idén is megjelent az Autodesk Vault 2022-es változata. Nézzük, milyen újdonságok várnak ránk.

Egyszerűbb belépés és adminisztráció

Mostantól az Autodesk ID-t is használhatjuk belépési azonosítóként, így egységesítve a belépést a különböző Autodesk rendszerekbe. 

A felhasználókhoz és csoportokhoz hozzárendelhetünk extra információkat (pl: telephely), ezek természetesen feltüntethetőek akár a szövegmezőben is.

A bejelentkezések is jobban nyomon követhetőek, egyszerűen lekérhető, hogy melyik felhasználó mikor, milyen azonosítási módszerrel melyik adatbázisba lépett be.

A több telephellyel rendelkező felhasználók számára jó hír, hogy az adatbázis replikáció területén történt fejlesztések tovább növelték a stabilitást és a megbízhatóságot.

Inventor kliens

Mostantól megjeleníthető a Vaultban már megszokott Show Details panel az Inventoron belül is, ezáltal elérhetővé válnak az alkatrészek felhasználására vonatkozó információk közvetlenül a tervezőprogramban.

Az elkészült modellekhez immár Inventoron belül is hozzárendelhetek cikkszámokat (Item), ráadásul a Mérnöki Változáskezeléshez (ECO) is hozzáférhetünk.

Az új, 2022-es Inventorban debütáló Modell állapotok (Modell States) természetesen teljes körű támogatással rendelkezik a Vault rendszeren belül is.

Duplikátum keresés

Az előző verzióban bemutatkozó duplikátum kereső új funkciókkal bővült, ezek segítségével megnézhetjük, hogy az általunk Inventorban megnyitott modellhez hasonló vagy megegyező geometriájú elem szerepel-e az adatbázisban. Kereshetünk tükrözött elemeket, vizsgálhatjuk az anyagot, ráadásul a metaadat alapú keresést kombinálhatjuk a geometriai kereséssel.

Ez akkor nagyon hasznos, ha az alkatrész a megtervezés után még ellenőrzésen esik át, esetleg raktárkészletet kell belőle tartani, hiszen ezáltal lehetőségünk van a már letesztelt, meglévő alkatrészt felhasználni az általunk megrajzolt helyett, nem keletkezik új rajzszámú / raktári számú redundáns elem, így időt és pénzt takaríthatunk meg. A funkció a Vault Professional része!

Revit kapcsolat

Az Inventor és a Revit közötti munkafolyamat fejlesztése nagy hangsúlyt kapott a 2022-es verziókban, ennek a lekövetése a Vault rendszerben is lehetségessé vált, tárolhatjuk a Revit modelleket és kezelhetjük a hivatkozásokat.

Mobil app

Mostantól elérhető a Vault tetszőleges mobil eszközről az új mobil aplikáción keresztül. Segítségével megtekinthetjük a Vaultban tárolt adatokat és ECO-kat, sőt, fel is tölthetünk fájlokat. Kizárólag a Vault Professional csomaggal működik együtt!

Vékony kliens (Thin Client)

Az új verzióban átdolgozásra került a vékony kliens, amely segítségével bármilyen eszközről, egy egyszerű böngésző segítségével elérhetjük a Vaultban tárolt adatokat. Természetesen a megfelelő jogosultságok mellett a felhasználó megtekinthet és letölthet elemeket a Vaultból és a Változáskezeléhez (Change Order) is hozzáfér. Csak Vault Professional rendszerrel elérhető!

Láthatjuk tehát, hogy az új verzióban debütáló újdonságok fontos, régóta várt fejlesztések, amelyek még hatékonyabbá tehetik a tervadatbázis kezelést.

 

Munkatársaink elérhetősége, további információ és árak:
Vault termékoldal >
Kapcsolatfelvétel